• Πολιτική

    Ξανά στις ΗΠΑ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ταξίδι στο Νταβός

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ιδιαίτερο βάρος δίνει το Μέγαρο Μαξίμου στην προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής της 30ης-31ης Μαϊου και κυρίως στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός κοινού μετώπου των κυβερνήσεων του ευρωπαϊκού Νότου, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δράση.

    Παρόλο που οι προσδοκίες παραμένουν περιορισμένες, έμφαση δίνεται κυρίως στη συνεργασία με την Ιταλική κυβέρνηση, στη βάση των πρόσφατων προτάσεων του Μάριο Ντράγκι.

    Περισσότερες ελπίδες πάντως καλλιεργούνται εν όψει της νέας επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, όπου σήμερα , Δευτέρα, θα μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης του Boston University και θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ. Από τη Βοστώνη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί απευθείας στο Νταβός για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

    Η συγκυρία κρίνεται από τους συνεργάτες του ως ιδανική για την κεφαλαιοποίηση της παρουσίας του στην Ουάσινγκτον και της ομιλίας του στο Κογκρέσο.

    Στο Νταβός

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την πολυδιάστατη αβεβαιότητα, την απειλή της οικονομικής ύφεσης, την άνοδο των επιτοκίων και τη γενικότερη απροσδιοριστία, έχει ιδιαίτερη σημασία η εικόνα που εκπέμπεται από την Ελλάδα και την πολιτική της εκπροσώπηση.

    Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ίδιος έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στις συναντήσεις του στο Νταβός με οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους επενδύσεων funds. Κατά πληροφορίες, ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός περιλαμβάνει συναντήσεις με ηγετικά στελέχη  της Microsoft, της Google, της Volkswagen κ.ά

    Στο επίπεδο των πολιτικών συναντήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ. Πρόκειται για μία συνάντηση που εκτιμάται ότι θα έχει και προπαρασκευαστικό χαρακτήρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης

    Σε Βοστώνη και Νταβός μεταβαίνει ο Μητσοτάκης – Το πρόγραμμα

    Από τα σενάρια των εκλογών, στην αναμονή για ανασχηματισμό

     



    ΣΧΟΛΙΑ