• Top Stories

    Νέα πρόκληση: Τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας

    • NewsRoom

    Η τουρκική σημαία στον Κόλπο της Σούδας


    Η άσκηση ARIADNE-19 διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.

    Στο πλαίσιο της άσκησης στο διάστημα από 14 έως 17 Μαρτίου, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της NATOϊκής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).

    Μεταξύ αυτών ήταν και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca, ενώ στο πλαίσιο της άσκησης, όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες, έγινε εκπαίδευση για την καταπολέμηση των ναρκών και εκρηκτικών.

    Εκεί, λοιπόν, οι Τούρκοι δύτες των ειδικών δυνάμεων SAS φωτογραφήθηκαν κρατώντας την Τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας.

    Το tweet του του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας με τις φωτογραφίες έχει αναρτηθεί και στον λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Twitter:

    Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μπαράζ προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχώς διανθίζει τις ομιλίες του με εμπρηστικές αναφορές κατά της Ελλάδας.

    Χθες αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη Ισλάμπολ, δηλαδή πόλη του Ισλάμ: «Εδώ είναι Ισλαμπόλ. Δεν έχουμε πια ούτε στο μυαλό μας ούτε στα όνειρά μας καμία Κωνσταντινούπολη. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο» είπε.

    Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ερντογάν είπε: «Την Istanbul δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1.000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις και αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη «Ισλάμ-πολ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πολεμικό» κλίμα από Ερντογάν: «Την Istanbul δεν θα την πείτε ποτέ Κωνσταντινούπολη – Θα φύγετε με φέρετρα»



    ΣΧΟΛΙΑ