• Πολιτική

    Νέα πρόκληση από τον Ακάρ: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο»

    • NewsRoom
    Χουλουσί Ακάρ Τουρκία Άγκυρα

    Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, Τούρκος Υπουργός Άμυνας


    Πάνω από το Αιγαίο πέταξε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων στη Σμύρνη.

    Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός παραχώρησε μια ομιλία, στην οποία αναφέρθηκε στις εκρηκτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, περνώντας τα δικά του μηνύματα.

    Όπως τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ, «είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

    Στην συνέχεια, συμπλήρωσε: «Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας, όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά. Το Φατίχ, το Μπαρμπαρός το Γιαβούς και το Ορούτς Ρείς συνεχίζουν τις εργασίες τους. Στο θέμα αυτό, το Ναυτικό και η Αεροπορία στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσει να το κάνει. Εκεί θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα που έχουμε. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».



    ΣΧΟΛΙΑ