ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συνέχισε και σήμερα τις επιθέσεις του εναντίον της Amazon.com, βάζοντας αυτήν τη φορά στο στόχαστρο την εφημερίδα Washington Post –που ανήκει και αυτή στον Τζεφ Μπέζος – χαρακτηρίζοντάς την “βασικό λομπίστα” της μεγαλύτερης διαδικτυακής εταιρείας λιανικών πωλήσεων.
Ο Τραμπ, που συχνά καταγγέλλει τα επικριτικά κατά τη γνώμη του άρθρα, τόσο στην Post όσο και σε άλλα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, βρήκε την αφορμή στον τίτλο ενός ρεπορτάζ που αναφερόταν στα αντίποινα της Κίνας που επέβαλε εμπορικές κυρώσεις σε αμερικανικά προϊόντα.
“Η Washington Post των ψευδών ειδήσεων, ο επικεφαλής λομπίστας της Amazon, έχει άλλον ένα (από τους πολλούς) ψευδείς τίτλους” έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ούτε η εφημερίδα ούτε η εταιρεία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να σχολιάσουν την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου.
Η μετοχή της Amazon παρουσίαζε άνοδο +1,6% κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στη Wall Street.
Ο Τραμπ διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι η Υπηρεσία Ταχυδρομείων χάνει χρήματα με τις παραδόσεις που κάνει για λογαριασμό της Amazon ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί την εταιρεία ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και οδηγεί στο κλείσιμο τους μικρότερους ανταγωνιστές της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ξαναχτυπά» ο Τραμπ κατά Amazon, κατηγορώντας την για αισχροκέρδεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ
- Wall Street: Ενισχύονται οι απώλειες των τεχνολογικών μετοχών υπό το βάρος της Palantir – Στο -1,9% ο Nasdaq
- Βουλή: Ψηφίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή η συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της Υγείας και των ιατρικών επιστημών
- Έκθεση ΕΕ για Τουρκία: Αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και έλλειψη προόδου στο Κυπριακό — Αντιδράσεις Άγκυρας για «μεροληψία»