Πολιτική

Νέα επίθεση Καμμένου στον ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί περί σκοταδισμού σε απόφαση του ΣτΕ 

  • NewsRoom
δημητρης καμμενος

Δημήτρης Καμμένος, ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην ΑΝΕΛ)


Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικά στελέχη για τις αντιδράσεις για τους, όπως είπε, αφοριστικούς χαρακτηρισμούς περί «σκοταδισμού» για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές του Νίκου Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών, έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ακραίοι χαρακτηρισμοί για αποφάσεις της Δικαιοσύνης, πολλώ δε μάλλον, όπως ανέφερε, όταν προσβάλλεται και η πλειονότητα των θρησκευόμενων πολιτών. «Οι χαρακτηρισμοί περί σκοταδισμού σε απόφαση του ΣτΕ είναι απαράδεκτοι. Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε», ανέφερε.

«Προσβολή να χαρακτηρίζεται στο βιβλίο των θρησκευτικών ο Χριστός ως ένας καλός κύριος που έκανε βόλτες», τόνισε ο βουλευτής.

Ο κ. Καμμένος είχε έντονη αντιπαράθεση με προσκεκλημένους της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», λέγοντας ότι η κυβέρνηση είχε προτιμήσει την «εύκολη λύση» της παρέμβασης στα βιβλία για την Ορθόδοξη Εκκλησία, όμως δεν τόλμησε όπως είπε να κάνει το ίδιο σε βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά των Καθολικών στην Ελλάδα ή όσα παιδιά ανήκουν σε άλλα δόγματα και θρησκείες, επιμένοντας ότι η Ιερά Σύνοδος είναι εκείνη που πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο για το περιεχόμενο των βιβλίων Θρησκευτικών που διδάσκονται τα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το «ρήγμα» ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιήθηκε ξανά: Νέα διαφωνία για ΣτΕ και θρησκευτικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Φίλης: Το ΣτΕ παρερμηνεύει και παραβιάζει το Σύνταγμα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φίλης για ΣτΕ: Σκοταδισμός, μεσαίωνας και αναχρονισμός η απόφαση για τα ΘρησκευτικάΣΧΟΛΙΑ