• Top Stories

    Νέα δικαστική Ένωση με πρώτο ιδρυτικό μέλος την Βασιλική Θάνου

    Βασιλική Θάνου

    Βασιλική Θάνου, πρώην Πρὀεδρος Αρείου Πάγου και τεώς πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού


    Το όνομα της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των ιδρυτικών μελών της νέας δικαστικής ένωσης υπό τον τίτλο “Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων”. Το καταστατικό του συνδικαλιστικού σωματείου εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, κορυφώνοντας τις αντιδράσεις από τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

    Πρόσφατα, σε ανακοινώσεις τους, οι υφιστάμενες Ενώσεις χαρακτήρισαν «διασπαστική» τη νέα Ένωση, υποστηρίζοντας ότι ιδρύθηκε για να επιδιώξει την αύξηση κατά 2 χρόνια του ανωτάτου ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ανώτατων δικαστών αλλά και την καταβολή ειδικού επιδόματος σε δικαστικούς που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας.

    Από την απόφαση-έγκριση του Ειρηνοδικείου προκύπτει ότι 40 δικαστές και εισαγγελείς υπογράφουν ως ιδρυτικά μέλη της νέας Ένωσης.

    Συμπεριλαμβανομένης της κ. Θάνου, οι 24 δικαστές προέρχονται από τον Άρειο Πάγο, οι 7 μάλιστα είναι αντιπρόεδροι. Όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, οι περισσότεροι υπογράφοντες δικαστές προήχθησαν στον βαθμό τους επί προεδρίας της κ. Θάνου.

    Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι δεν υπογράφει ως ιδρυτικό μέλος ούτε η Εισαγγελέας ούτε κάποιος αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Το άρθρο 3 του καταστατικού της «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων» προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες ότι μπορούν να εγγραφούν ως μέλη δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών, ακόμα και πρωτοδίκες, κάτι που, όπως λένε δικαστές που διαφωνούν, δεν συμβαδίζει με τον τίτλο της νέας Ένωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κακουργηματική δίωξη για τον Άκτωρα του Λ. Μπόμπολα και τον Μοχλό του Κ. Στέγγου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκανε την έκπληξη ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στην Εθνική Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Καραμούζης: Μόνο εμείς μπορούμε να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ