• Πολιτική

    Νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα


    Νέα διήμερη άδεια έλαβε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο πολυισοβίτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.
    Αύριο το πρωί, η πόρτα της φυλακής θα ανοίξει για δεύτερη φορά για τον «Λουκά» της οργάνωσης και για 48 ώρες θα παραμείνει ελεύθερος. Είναι η δεύτερη 48ωρη άδεια που χορηγείται στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια Κουφοντίνα.

    Στις 9 Νοεμβρίου του 2017, το ηγετικό στέλεχος της 17Ν, βγήκε για πρώτη φορά από τη φυλακή, 15 χρόνια μετά την παράδοση του.

    Τότε και μετά από αλλεπάλληλες αρνητικές απαντήσεις σε αντίστοιχα αιτήματα, ήταν η πρώτη φορά που το Συμβούλιο των φυλακών του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

    Την επανασύνδεση με την οικογένεια του και την επανασύσταση της μελισσουργικής μονάδας του επικαλέστηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας για να πείσει το Συμβούλιο των φυλακών να του δώσει την πρώτη του άδεια.

    Αυτές άλλωστε οι προϋποθέσεις, της αποκατάστασης των δεσμών με την οικογένεια και της επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι και οι μοναδικές που ζητεί ο νόμος του 1989 (η ισχύ του οποίου ανανεώθηκε 1999) που ορίζει πότε ένας κρατούμενος έχει δικαίωμα να αιτηθεί και να λάβει άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα.

    Αντίθετα, ο νόμος δεν προβλέπει να ζητείται από τον κρατούμενο η θέση του για τις πράξεις που τον έστειλαν στη φυλακή κι αν έχει μετανοήσει για αυτές. Συνεπώς, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν φέρεται να ρωτήθηκε για τις δολοφονικές ενέργειες της της 17Ν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέο αίτημα για άδεια από τη φυλακή!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους ο γιος του Κουφοντίνα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος χρόνου: Πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε ο Δημήτρης Κουφοντίνας



    ΣΧΟΛΙΑ