• Πολιτική

    ΝΔ: Ο Καμμένος έδωσε στον Τσίπρα το στυλό για τη Συμφωνία των Πρεσπών

    • NewsRoom
    Εκλογές ΝΔ: Κρίσιμο τεστ για τη νέα φυσιογνωμία της παράταξης


    Έντονη κριτική στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για τη νέα του δήλωση γύρω από τη Συμφωνία των Πρεπσών και τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ασκεί η ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως με την δική του στάση έγινε δυνατή η υπογραφή της Συμφωνίας.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παίρνοντας αφορμή από τις νέες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «Μακεδόνων» και «Μακεδονικής γλώσσας», υποστήριξε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σήμερα ουσιαστικά «νεκρή». Όπως ανέφερε μάλιστα σε δήλωσή του, «ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».

    Σχολιάζοντας τη δήλωση του Πάνου Καμμένου – η οποία έγινε την ώρα που ο πρωθυπουργός απουσίαζε από την Ελλάδα για την επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, όπου και επανέλαβε την στήριξή του στην Συμφωνία των Πρεσπών –  η ΝΔ υπενθυμίζει με έντονο τρόπο πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν αυτός που οδήγησε με την στάση του, κατά την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην υπογραφή της Συμφωνίας από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο είχε στηρίξει για το συγκεκριμένο θέμα.

    Αναλυτικότερα, η ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

    «Όλοι οι Έλληνες συνειδητοποιούν πια ότι είχε δίκιο η Νέα Δημοκρατία, όταν από την αρχή κατήγγειλε την κυβέρνηση πως παραχωρώντας τη δήθεν “μακεδονική εθνότητα” και γλώσσα θα αποθρασύνει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπίων. Ο τελευταίος που δικαιούται να καμώνεται τώρα ότι το κατάλαβε, είναι εκείνος που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή του για την βρει ο Πάνος Καμμένος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Καμμένος σπάει το μορατόριουμ: Μετά τις δηλώσεις Ζάεφ λήγει κάθε συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ζάεφ: Η «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα προστατεύονται από την συμφωνία



    ΣΧΟΛΙΑ