• Πολιτική

  ΝΔ: Να «πέσουν κεφάλια» στα δημόσια νοσοκομεία που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα

  Νέα Δημοκρατία ΝΔ


  Την αποπομπή των επικεφαλής των δύο δημόσιων νοσοκομείων που εμπλέκονται στην υπόθεση με την υπεξαίρεση αντικαρκινικών φαρμάκων ζητεί η Νέα Δημοκρατία μέσω του τομεάρχη Υγείας, βουλευτή Επικρατείας, κ. Βασίλη Οικονόμου.

  “Το μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων από δύο δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε ζημία 25 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, αλλά το πλέον θλιβερό είναι ότι εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο στερήθηκαν τα φάρμακά τους, με κίνδυνο της ζωής τους” αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου.

  Όπως επισημαίνει ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, “δυστυχώς, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζει να αποφεύγει να αποδώσει ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων και να λάβει αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της σωστής και διαφανούς λειτουργίας των νοσοκομειακών φαρμακείων. Η περαιτέρω παραμονή, όμως, των ανίκανων, κομματικά τοποθετημένων διοικήσεων των νοσοκομείων στα οποία εξελίχθηκε το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Απαιτείται εδώ και τώρα η αποπομπή τους”.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στοιχεία σοκ στη δικογραφία για τη δράση του κυκλώματος που έκλεβε φάρμακα καρκινοπαθών

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο αντικαρκινικών φαρμάκων: 21 συλλήψεις-Τέσσερα τα αρχηγικά μέλη  ΣΧΟΛΙΑ