• Πολιτική

    ΝΔ για φρεγάτες: Ερασιτέχνες στην κυβέρνηση και σε θέματα της Εθνικής άμυνας

    • NewsRoom

    Νέα Δημοκρατία


    Ερωτήματα προς την κυβέρνηση θέτει η Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σχετικά με τις γαλλικές φρεγάτες FREMM, που υποσχέθηκε ο Μακρόν στον Τσίπρα, τις ανακοίνωσε ο Κουβέλης και τελικά τις πήρε πίσω η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, λέγοντας πως δεν υπάρχει πρόθεση παραχώρησης των πολεμικών πλοίων.

    Όπως αναφέρεται στην «καυστική» ανακοίνωση της ΝΔ «η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας» και ζητάει να υπάρξει άμεση ενημέρωση σχετικά με το τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ Παρισιού και Αθήνας.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

    «Μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”.

    Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

    Η Κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο (αόρατος) έμπορος όπλων κ. Χρήστος Χούμπαυλης και οι FREMM. Το παρασκήνιο του leasing των γαλλικών φρεγατών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Άκυρο» από το Παρίσι – Δεν θα χρονομισθώσει φρεγάτες στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η Γαλλία στέλνει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα – «Φοβάμαι θερμό επεισόδιο» λέει ο Κουβέλης



    ΣΧΟΛΙΑ