Πολιτική

ΝΔ: «Fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό, ούτε ευρώ από το Δημόσιο για τις δαπάνες κατεδάφισης


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για fake news γύρω από την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης στο Ελληνικό.

Στο στόχαστρο του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε η αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν εμπλοκής του Ελληνικού Δημοσίου στην πληρωμή των μηχανημάτων που εργάστηκαν κατά την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Όπως ωστόσο τονίζει η ΝΔ, οι δαπάνες των εργασιών επιβαρύνουν αποκλειστικά τον Αγοραστή ή τον Εγγυητή του έργου, χωρίς το Δημόσιο να καταβάλει ούτε ένα ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

Αφού εμπόδισαν την εμβληματική επένδυση του Ελληνικού επί 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση και επί πολύ περισσότερα, νωρίτερα, ως αντιπολίτευση, πρωτοστατώντας στις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις εναντίον της, σήμερα το σύστημα της Κουμουνδούρου συνεχίζει να πολεμάει το Ελληνικό και τις 80.000 θέσεις εργασίας που συνδέονται με αυτό, μέσω των fake news. Το αφήγημα περί δήθεν ασυνέπειας της κυβέρνησης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του Ελληνικού κρίθηκε ως μη πειστικό ακόμα και από τους εμπνευστές του, αφού σε λίγους μήνες έγιναν όσα μπλοκάρονταν επί 4,5 χρόνια.

Αμέσως μετά έπεσε νέα fake γραμμή στο σύστημα της Κουμουνδούρου: «Οι μπουλντόζες που μπήκαν σήμερα στο Ελληνικό πληρώθηκαν από το κράτος». Η αλήθεια είναι ότι για τις εργασίες που ξεκίνησαν στο Ελληνικό, το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Όπως προβλέπει και το ΦΕΚ (2262/12-6-2020) βάσει του οποίου ξεκίνησαν τα έργα «δεν προβλέπεται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού», ενώ αναφέρει ρητά ότι εγκρίνεται η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών «από και με αποκλειστική δαπάνη του Αγοραστή ή του Εγγυητή αυτού, ….χωρίς καμία δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου».


ΣΧΟΛΙΑ