Πολιτική

ΝΔ: Fake news από τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ – Πώς επιστρατεύουν το google translate για να «ανακαλύψουν» λάθη στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών

  • NewsRoom
Νέα Δημοκρατία ΝΔ


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον διαδικτυακό «στρατό» από τρολς των μέσων για κοινωνικής δικτύωσης που έχει δημιουργήσει εξαπολύει η ΝΔ, κατηγορώντας τους πως χρησιμοποιούν το google translate για να «ανακαλύψουν» ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών για τη διασταύρωση το ΑΜΚΑ.

Ειδικότερα, η ΝΔ αναφέρει:  

Μετά τα fake news για τη Siemens και για τα self tests που παραδόθηκαν χωρίς να πληρούν δήθεν τις προδιαγραφές, σήμερα ο ανηλεής πόλεμος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στα self tests συνεχίστηκε με fake news για την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ και τη δωρεάν χορήγησή τους.

Από το πρωί δημοσιεύονται στα social media φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα.

Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του google translate το οποίο όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Δείτε το αποτέλεσμα που προκύπτει αν εφαρμόσει κανείς την ίδια μέθοδο στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς δημιουργούνται οι εικόνες με τα λανθασμένα μηνύματα:

Τι πραγματικά αναγράφεται στη σελίδα:

Αντίστοιχα παραδείγματα παραποίησης από τις σελίδες του ΣΥΡΙΖΑ


ΣΧΟΛΙΑ