• Πολιτική

    ΝΔ: Επιστρέφουν οι δήμαρχοι Δημήτρης Καμπόσος και Πέτρος Δούκας- Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

    Πέτρος Δούκας- Δημήτρης Καμπόσος

    Πέτρος Δούκας- Δημήτρης Καμπόσος


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με χθεσινή του απόφαση, ανακάλεσε τις διαγραφές από τη ΝΔ του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα και του δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου.

    Ο κ. Δούκας έχει πλέον την ιδιότητα του μέλους του κόμματος, καθώς και τα δικαιώματα και αξιώματα που απορρέουν από αυτήν.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε διαγράψει τον Πέτρο Δούκα μετά από δημόσια δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία στις πυρκαγιές του 2007 κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ, ένα εξ αυτών ο Πέτρος Δούκας, κατέβηκαν στην Ηλεία μοιράζοντας με βαλίτσες χρήματα στους πυρόπληκτους.

    Με απόφαση Μητσοτάκη ανακλήθηκε, επίσης, και η διαγραφή του δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου.

    Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, είχε κάνει το 2018 ανάρτηση στο facebook με την οποία δικαιολογούσε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη (σ.σ. είχε γράψει χαρακτηριστικά: αυτή είναι η μοίρα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ).

    Τότε είχε υποστηρίξει πως δεν είχε κάνει ο ίδιος το συγκεκριμένο σχόλιο, άλλα κάποιος από τους πολλούς συνεργάτες του που διαχειρίζονται τους προσωπικούς του λογαριασμούς.

    Στη συνέχεια προχώρησε σε νέα επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καμπόσος προχώρησε σε αντισημιτικά σχόλια, λέγοντας ότι όσα λέει ο Γιάννης Μπουτάρης τα λέει επειδή είναι αρεστός των Εβραίων και… φοράει το καπελάκι.

    Αιχμές από τον ΣΥΡΙΖΑ

    «Εκτός από την επιστροφή του κ. Καμπόσου με τις μισαλλόδοξες δηλώσεις, η ΝΔ αποφάσισε και την επιστροφή του κ. Δούκα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας:

    «Τις δύσκολες αυτές ημέρες, που χιλιάδες συμπολίτες μας δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές, η ΝΔ επέλεξε να επιβραβεύσει τον κ. Δούκα, ο οποίος με κυνισμό καυχιόταν για την επιχείρηση εξαγοράς των πυρόπληκτων της Ηλείας στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007».

    Στην ίδια ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου διερωτάται:

    «Όταν η ΝΔ διέγραψε τον κ. Δούκα έλεγε ότι τα λεγόμενα του είναι μακριά από “τις αρχές και τις αξίες” της. Ποιες “αρχές και αξίες” υπηρετεί άραγε σήμερα η επιστροφή του; Απλά ντροπή».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο

    Κεραμέως: Συνάντηση με την ΠτΔ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

    Στη Βουλή την Παρασκευή ο Γιώργος Γεραπετρίτης



    ΣΧΟΛΙΑ