• Πολιτική

    ΝΔ: Απόλυτος εξευτελισμός ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα

    • NewsRoom


    Για απόλυτο εξευτελισμό του κράτους κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν στο κτήριο της Βουλής τα μέλη του Ρουβίκωνα, προς συμπαράσταση στον τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Η ΝΔ, μέσω δήλωσης της εκπροσώπου του κόμματος Σοφίας Ζαχαράκη, τονίζει παράλληλα πως η ενέργεια αυτή  αποδεικνύει ότι πλέον το κράτος «δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία».

    Ειδικότερα, η δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη έχει ως εξής:

    «Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές, και δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία.

    Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα, με την ψήφο του ελληνικού λαού».

    Καταδίκασε την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την ίδια ώρα, και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας στο κτίριο της Βουλής.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο κτίριο της Βουλής και τονίζει ότι πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο. Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες» αναφέρει η ανακοίνωση.



    ΣΧΟΛΙΑ