• Κοινωνία

    H στιγμή της επίθεσης του «Ρουβίκωνα» με μπογιές στη Βουλή (video)

    • NewsRoom


    Ένα βίντεο που απαθανατίζει την επίθεση με μπογιές που πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας νωρίς το μεσημέρι στη Βουλή ανάρτησε η ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

    H επίθεση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης από περίπου 30 άτομα,  τα οποία επιτέθηκαν με καπνογόνα και μπογιά κόκκινου χρώματος στην είσοδο του Κοινοβουλίου. Τρικάκια ή συνθήματα δεν υπήρξαν καθώς απομακρύνθηκαν αμέσως, από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής.

    Δείτε το βίντεο

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια», ενώ όσον αφορά την αντίδραση της αστυνομίας τόνισε, πως «δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα», ωστόσο ενημέρωσε πως «υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη».

    Επιπλέον ο κ. Βούτσης, ο οποίος βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί, ανέφερε: «Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».



    ΣΧΟΛΙΑ