• Πολιτική

    Πέθανε ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Μπεχράκης

    • NewsRoom
    Διονύσης Μπεχράκης

    Διονύσης Μπεχράκης Πηγή: vouliwatch.gr


    «Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον πρώην βουλευτή του κόμματος Διονύση Μπεχράκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Το κυβερνών κόμμα προσθέτει: «Γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα και σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΚΕ, διετέλεσε βουλευτής Β’ Αθηνών από το 1989 έως το 1993.

    Ο Διονύσης Μπεχράκης ήταν ένας μαχητής της Παράταξης, την οποία υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια.

    Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την εκδημία του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Μπεχράκη:

    «Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Διονύση Μπεχράκη. Ο Διονύσης Μπεχράκης αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΚΕ. Ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ ενώ το 1985 ανέλαβε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία από το 1989 έως το 1993. Το 2001 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, το 2004 τοποθετήθηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου και το 2007 πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

    Ο Διονύσης Μπεχράκης ήταν ένας αγωνιστής της πολιτικής, την οποία υπηρέτησε με σθένος και γνώμονα πάντα την ηθική και την προσφορά. Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια».

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Βουλής vouliwatch.gr, ο Διονύσης Μπεχράκης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας.

    Ιδρυτικό Στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, διατέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης. Υπεύθυνος συγκεντρώσεων της ΝΔ την περίοδο 1981-1983, ανέλαβε αναπληρωτής γενικός διευθυντής του κόμματος το 1985.

    Το 1994 προσχώρησε στην Πολιτική Άνοιξη, με την οποία πολιτεύτηκε το 1996, αλλά επανήλθε στη ΝΔ το 1997.

    Το 2001 εξελέγη μέλος της ΚΕ του κόμματος και το 2004 τοποθετήθηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου.

    «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ολόκληρο το σχέδιο για τους αιγιαλούς και τις παραλίες – Τα πρόστιμα και τα κριτήρια για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες

    Προκαταβολή μέρους της επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024 – Κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη

    Στη Βουλή οι αυστηρές κυρώσεις για διασύνδεση ταμειακών με POS



    ΣΧΟΛΙΑ