• Πολιτική

    ΝΔ: Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του παράγοντα που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

    • NewsRoom

    Αριστείδης Αδαμόπουλος


    Στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Αριστείδη Αδαμόπουλου, του ανθρώπου που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από την χρυσή Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε η Νέα Δημοκρατία.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

    «Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε μέσω Facebook την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

    Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις ως πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο η οποία αφυπνίζει συνειδήσεις.

    «Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σημειώνει: «είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι».

    Διαβάστε επίσης:

    Σοφία Μπεκατώρου: Αυτός είναι ο παράγοντας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

    Επικοινωνία Μητσοτάκη με Σοφία Μπεκατώρου: «Έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου»

    Μαρέβα Μητσοτάκη για Σοφία Μπεκατώρου: Σπάμε την αλυσίδα της σιωπής



    ΣΧΟΛΙΑ