• Ελλάδα

    Να συνεχιστεί η προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διέταξε το δικαστήριο της Αδριανούπολης

    • NewsRoom


    Αρνητικές είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, καθώς οι τουρκικές δικαστικές Αρχές απέρριψαν σήμερα, Τρίτη, το αίτημα για υπό όρους αποφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι τους. Και αυτό μόλις λίγες ώρες μετά την ευρωτουρκική συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

    «Οι Τούρκοι δικαστές θα εκτιμήσουν το θέμα στη σωστή του διάσταση» ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε από τον συνομιλητή του να ασκήσει πίεση ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να αποφυλακιστούν το συντομότερο για να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης για 27η ημέρα, μετά τη σύλληψή τους από άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής την 1η Μαρτίου στις Καστανιές.

    Χωρίς κάποιο σχόλιο αναπαράγουν την είδηση τα τουρκικά μέσα. Η Milliyet έχει τίτλο «Αποφασίστηκε η συνέχιση κράτησης των δύο στρατιωτικών», ενώ η Sabah και η Vatan αναφέρουν «νέες εξελίξεις στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» και στη λεζάντα τους σχολιάζουν ότι το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχιστεί η προφυλάκισή τους.

    Σύμφωνα, πάλι, με πηγές από το πρακτορείο «Αναντολού», σήμερα το μεσημέρι οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, ζητώντας να αντικατασταθεί η προφυλάκιση από όρους κατ’ οίκον περιορισμού, όμως το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στη γείτονα.



    ΣΧΟΛΙΑ