• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη-Προβληματισμένος ο Τσίπρας, σε συμβούλιο αρχηγών επιμένει η Γεννηματά

    • NewsRoom


    Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, βρίσκεται αυτή την ώρα η Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, την επίσκεψή του στις ΗΠΑ καθώς και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Στις συζητήσεις θα τεθεί και το θέμα του εκλογικού νόμου που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

    Ο διάλογος που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Φώφη Γεννηματά μπροστά στις κάμερες είχε ως εξής:

    Μητσοτάκης: Τι να σε κεράσω;

    Γεννηματά: Νεράκι.

    Μητσοτάκης: Την τελευταία φορά που σε είδα ήσουν καταβεβλημένη, τώρα είσαι καλύτερα.

    Γεννηματά: Ξεκουράστηκα στις γιορτές. Εσύ από το βουνό κατευθείαν στα βαθιά.

    Μητσοτάκης: Ενα τριήμερο ξεκουράστηκα στο βουνό, αλλά ήταν αναζωογονητικό.

    Γεννηματά: Στα βαθιά τώρα. Είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή. Δεν ήθελες. Καλή η ενημέρωση των αρχηγών, αλλά επιμένω σε συμβούλιο αρχηγών.

    Μητσοτάκης: Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη, θα το διαπιστώσεις.

    Γεννηματά: Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή.

    Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει την κυρία Γεννηματά για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τα ελληνοτουρκικά αλλά και την κατάθεση του εκλογικού νόμου.

    Η συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε στις 13:οο, αμέσως μετά το τετ α τετ που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

    Το κλίμα της συνάντησης Μητσοτάκη – Τσίπρα  ήταν πολύ χαλαρό, ενώ και οι δύο μίλησαν στον ενικό.

    Ο σύντομος διάλογος των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες αφορούσε το τζετ λαγκ από το ταξίδι επιστροφής του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό «Πότε επέστρεψες; Τι πρόλαβες να κάνεις;» και στη συνέχεια του έδωσε συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ.

    «Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική»! είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό.

    Τσίπρας: Η ΝΔ… κρίνει Παυλόπουλο

    O Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σε μια σύντομη συζήτηση με τους δημοσιογράφους δήλωσε «προβληματισμένος από τις εξελίξεις». Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν είναι προβληματισμένος, απάντησε «από τις εξελίξεις», ενώ σημείωσε ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν «κανονικό».

    «Έχουμε καταλήξει σε Πρόεδρο;», ρώτησαν δημοσιογράφοι και ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «ζυγίζει τις καταστάσεις».

    Τέλος, ερωτηθείς εάν έχει πιθανότητες επανεκλογής ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από τις «εσωκομματικές αντιδράσεις» στο κυβερνών κόμμα.

    Οι επόμενες συναντήσεις

    Το απόγευμα, στις 17.00 και στις 18.00 αντίστοιχα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

    Το πρωί της Δευτέρας, στις 11π.μ, θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

    Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική ηγεσία και τις συζητήσεις για επενδύσεις αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

    Για την έκβαση των συναντήσεων σε αμερικανικό έδαφος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολίαζε χθες σε συνέντευξή του πως «ο πρωθυπουργός είναι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των συζητήσεων που έγιναν και στην κλειστή και στη διευρυμένη συνάντηση» με τον Αμερικανό πρόεδρο, προσθέτοντας πως κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών «θα αναδείξει τα όσα επετεύχθησαν».

    Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα είναι πιθανόν να βρεθούν ο εκλογικός νόμος και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.



    ΣΧΟΛΙΑ