• Πολιτική

    Ντ. Μπακογιάννη: “Θα υπάρξουν μεγάλες εντάσεις με την Τουρκία”

    • NewsRoom
    Ντόρα Μπακογιάννη

    Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ


    Τον προβληματισμό της συνολικά για την στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, στη δίκη της συνομιλία με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, αναφορικά με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

    Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι θα υπάρξουν μεγάλες εντάσεις με την Τουρκία, φέρνοντας το πρόσφατο παράδειγμα του περιστατικού στα Ίμια, με “παντελώς νέα δεδομένα στην περιοχή”. 

    «Τα Ιμια 2 είναι πολύ πιο βαριά από τα Ιμια 1 και απαιτείται πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα, πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα, πολύ μεγαλύτερη εγρήγορση και πολύ καλύτερος συντονισμός αν θέλουμε σοβαρά να αντιμετωπίσουμε και σε εθνικό επίπεδο πια το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία», υπογράμμισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    Τέλος η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ακόμη ότι στα νέα δεδομένα όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας είναι και το γεγονός ότι η Τουρκία πια δεν ενδιαφέρεται με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση που το έκανε το προηγούμενο διάστημα για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Κοτζιάς παραδέχεται πως δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα γυρίσουν στην Ελλάδα οι Έλληνες στρατιωτικοί!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας για Τουρκία: Αν εκμεταλευθεί το περιστικό με τους Έλληνες στρατιώτες, θα αποβεί εις βάρος της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διεθνή συμφωνία για το όνομα και όχι αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ προτείνει τώρα ο Ζάεφ



    ΣΧΟΛΙΑ