• Πολιτική

    O Κοτζιάς παραδέχεται πως δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα γυρίσουν στην Ελλάδα οι Έλληνες στρατιωτικοί!

    Κοτζιάς


    Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από τις εξελίξεις στην δικαστική περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, μετά την σύλληψή τους στον Έβρο. Ο προβληματισμός της Ελληνικής κυβέρνησης παραμένει μεγάλος με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, να παραδέχεται στην Βουλή πως δεν μπορεί να προβλέψει το πότε θα λήξει το ζήτημα και πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες στρατιώτες.

    Όπως αναφέρουν βουλευτικές πηγές από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών το απόγευμα της Τρίτης, υπάρχουν ακόμα και εκτιμήσεις πως το θέμα θα μπορούσε να παραμείνει σε εκκρεμότητας ακόμα και για αρκετούς μήνες. Όπως είπε χαρακτηριστικά βουλευτής για την στάση της Τουρκίας και την ενημέρωση Κοτζιά «είναι η πρώτη φορά που από τα ροζ συννεφάκια η χώρα προσγειώνεται κατευθείαν στο έδαφος με πληθώρα πιέσεων και προβλημάτων».

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κοτζιάς είπε στην Επιτροπή πως θα ζητηθεί να αποσταλεί από την Αθήνα τεχνικός σύμβουλος το επόμενο διάστημα προκειμένου να πάρει κι αυτός μέρος στην εξέταση των κινητών των δύο στρατιωτικών, την οποία έχουν ζητήσει οι τουρικές Αρχές.

    Την ίδια ώρα, με επιστολή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει την διαθεσιμότητά του, μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία πάντοτε με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, εφόσον του ζητηθεί, να παράσχει οποιασδήποτε μορφής νομική συνδρομή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ