• Πολιτική

  Μητσοτάκης στο HBO: Στις 7 Ιουλίου θα κλείσει ένας κύκλος δεκαετούς Οδύσσειας

  • NewsRoom

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης


  Στο πιο διάσημο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ, το HBO, εμφανίστηκε τα ξημερώματα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε έναν από τους επίσης πιο διάσημους δημοσιογράφους του πλανήτη, τον ιδρυτή του VICE, Σέιν Σμιθ.

  Ο Σέιν Σμιθ ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες για λίγες ώρες στην Αθήνα για να συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Η εκ βαθέων συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταδόθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στη prime time ζώνη του HBO στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Όμως πώς βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δίνει συνέντευξη στο HBO; Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο κ. Σμιθ ήρθε με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα την Κυριακή 21 Ιουνίου. Η συνέντευξη έγινε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην Πειραιώς, ενώ το πολυπληθές συνεργείο του Vice ακολούθησε τον κύριο Μητσοτάκη στην περιοδεία που έκανε στις 25 Ιουνίου στην Εύβοια με κατάληξη την Χαλκίδα. Το αφιέρωμα που φιλοξενεί πλάνα από την περιοδεία και την συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ μεταδόθηκε τα ξημερώματα στην Αμερική.

  «Πιστεύω ότι στις 7 Ιουλίου θα κλείσει ένας κύκλος δεκαετούς Οδύσσειας» δηλώνει μεταξύ άλλων ο κύριος Μητσοτάκης στη συνομιλία του με τον Σέιν Σμιθ.

  Στην συζήτηση για το πώς πρέπει να καταπολεμηθούν οι κοινωνικές ανισότητες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «οι καρποί της ευημερίας πρέπει να μοιράζονται με δίκαιο τρόπο» και αναλύει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

  Σε ερώτημα του κ. Σμιθ για το πως θα πετύχει τη μείωση των φόρων με δεδομένο το υψηλό χρέος της Ελλάδας και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Το κλειδί και μεγάλο στοίχημα είναι η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών η ανάπτυξη ήταν αναιμική».

  Εξηγώντας το σκεπτικό του προσθέτει πως οι πιστωτές της χώρας γνωρίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα αποπληρωθεί ευκολότερο το ελληνικό χρέος.  ΣΧΟΛΙΑ