• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας οι επίσημες ανακοινώσεις για τις εκλογές στις 9 Απριλίου – Στο «στόχαστρο» ο Τσίπρας για τον «πολακισμό»

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Το διήμερο 8-10 Μαρτίου (από την ερχόμενη Τετάρτη έως την Παρασκευή) έχει «κυκλώσει», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των πρώτων εκλογών στις 9 Απριλίου.

    Ενώ, σήμερα, στη διάρκεια της περιοδείας του σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, αναμένεται ότι θα δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος και στην Α’ Θεσσαλονίκης, εκτός από τον Έβρο και την Δυτική Αθήνα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ, με δεδομένη την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, αλλά και τα διαφαινόμενα δημοσκοπικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βόρεια Ελλάδα.

    Πάντως, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, ο Πρωθυπουργός δεν αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής, όπου κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η απόφαση για το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, η οποία δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερη από αυτή που εισηγείται το ΚΕΠΕ στο Υπουργείο Εργασίας και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται έως και το 7,5%.

    Ενώ, κρίσιμη παράμετρο για τις τελικές ανακοινώσεις αναφορικά με την Κυριακή της πρώτης κάλπης, αποτελεί και η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που αναμένεται ότι θα εκδοθεί το ερχόμενο Σάββατο. Κι αυτό γιατί η προηγούμενη διάλυση της Βουλής «απενεργοποιεί» και τις σχετικές διαδικασίες της δικαιοσύνης.

    Ο Τσίπρας ευθύνεται για τον Πολάκη

    Την ίδια ώρα, το κυβερνών κόμμα και προσωπικά ο Πρόεδρος της ΝΔ, τοποθετούν στην κορυφή της προεκλογικής τους ατζέντας τον «πολακισμό», και στην κατεύθυνση αυτή μόνο τυχαίες δεν είναι οι σχετικές αναφορές του Πρωθυπουργού, τόσο κατά την παρέμβασή του σε συνέδριο για την Υγεία, όσο και κατά την περιοδεία του στο Δήμο Αχαρνών.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ευτράπελα» τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, και παρά το γεγονός ότι απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τη ρήση «Όπως στρώνεις, κοιμάσαι», προφανώς σε μια έμμεση πλην σαφή αναφορά στον κ. Τσίπρα.

    Τον οποίο κατονόμασε χθες το απόγευμα στο συνέδριο για την Υγεία, τονίζοντας ότι «Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης, το ζήτημα είναι ο «πολακισμός» ως αντίληψη  άσκησης της ίδιας της πολιτικής. Και ο βασικός εκφραστής του «πολακισμού» υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κ. Τσίπρας».

    Ακόμα πιο βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος «Ο πολακισμός, όμως, έφτασε να γίνει η φυσιολογική μετεξέλιξη του συριζαϊσμού, στο ανώτατό επίπεδό του. Μια πολιτική παθογένεια που χαρακτηρίζει  τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας εκκόλαψε  και γέννησε τον πολακισμό και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη, υπάρχει το πνεύμα του κ. Τσίπρα.

    Ακόμη και προχθές, που ο κ. Πολάκης, σε ένα κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας, απειλεί συμπολίτες μας, ο κ. Τσίπρας το μόνο που αρκέστηκε να του καταλογίσει είναι «προσωπική σταυροφορία» κατά του «καθεστώτος», χωρίς ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις συγκεκριμένες φασιστικές του θέσεις. Άλλωστε, αυτές έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν και σε πολλούς χρόνους και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε ο κ. Οικονόμου.

    Εκτός από τον Πολάκη, τα προεκλογικά βέλη της ΝΔ θα συνεχίσει να δέχεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τη στάση Παππά, με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα περί της ανάγκης να δικαστεί ο πρώην Υπουργός από «τον φυσικό του δικαστή», δηλαδή το λαό, παρά την αμετάκλητη καταδίκη του με 13-0 από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

    «Τι ακριβώς έρχεται και μας λέει;  Ότι ο λαός είναι πάνω από τους θεσμούς; Τα ίδια λέει και ο κ. Πολάκης, απλά τα λέει λίγο πιο ακραία με μια πιο αργκό. Λίγο πιο μπρουτάλ. Αλλά δεν λένε διαφορετικά πράγματα. Τα ίδια ακριβώς λένε. Άρα το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο συστημικό. Δεν λύνεται με την διαγραφή ή την αποπομπή -δεν ξέρω τι θα κάνουν τελικά- του κ. Πολάκη. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ο τρόπος με τον οποίον πολιτεύτηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια όσο είναι στην αντιπολίτευση και αυτό δεν εκτιμώ ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει από τώρα μέχρι τις εκλογές.», εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης και το ίδιο θα κάνει πολλές φορές και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με συνεργάτες του.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Συστημικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ο πολακισμός – Δεν λύνεται με μια διαγραφή

    Κυριάκος Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη: «Όπως στρώνεις, κοιμάσαι»

    ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνα εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης – Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση



    ΣΧΟΛΙΑ