Πολιτική

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θράσος το ενδιαφέρον σας για τις τράπεζες – Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση με τα μαγκάλια

  • NewsRoom
Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Βουλή


Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην δευτερολογία του στην Βουλή στη συζήτηση για τα εργασιακά.

«Όσα ακούστηκαν νωρίτερα μας δείχνουν ποιος είναι το παρόν και ποιος θέλει το παρελθόν. Δεν είστε στο εδώ και τώρα, είστε στο εκεί και τότε. Για την ακρίβεια είστε στο 2014» ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν ακούω να λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μειώθηκε ο τζίρος στην αγορά τα χριστουγεννιάτικα κατά 30%, όταν παραπέμπει σε αναρτήσεις που κάνει για παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, γιατί το κοριτσάκι δεν ανήκε στα παιδιά που κάλυπταν τα σχολικά γεύματα, επιστρέφετε στην αντιπολίτευση που κάνατε με τα μαγκάλια. Οι πολίτες σας έχουν χρεώσει με τις συνέπειες αυτής της πολιτικής σας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχετε μάθει και αναγκάζεστε να υιοθετείτε ένα λόγο που είναι ξεπερασμένος από τα γεγονότα. Αναρωτιέμαι αν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείτε να υπάρξετε χωρίς κάποια κρίση. Αν έχετε λόγο ύπαρξης σε μια Ελλάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα. Δεν έχει επιστρέψει, αλλά η πορεία τους τελευταίους μήνες είναι στην θετική κατεύθυνση.

» Έφυγε η κρίση της χώρας και μείνατε εσείς με την δική σας κρίση την εσωτερική σας και προσπαθείτε να την εξάγετε, αλλά με το ζόρι εισπράττει χειροκροτήματα από την κοινοβουλευτική σας ομάδας.

» Αν συνεχίσετε σε αυτή την γραμμή, την κυβέρνηση μπορεί να την διευκολύνετε, αλλά δεν κάνετε καλό στην χώρα. Κάτι παραπάνω περιμένουν οι πολίτες από αυτό που βλέπουμε σήμερα» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τους εργαζομένους στις τράπεζες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ενδιαφέρεστε για τις τράπεζες που εσείς τις κλείσατε, κόπτεστε για τους εργαζομένους σε αυτές, όταν η 3η ανακεφαλαιοποίηση ήταν δικό σας έργο; Εκπλήσσομαι με το θράσος σας που οι ευθύνες της δικής σας κυβέρνησης σε αντίθεση με την αξιολόγηση της συλλογικής ζημιάς που επιβάλατε στην χώρα, το κόστος είναι μετρήσιμο και το χρεώνεστε εσείς και είναι πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων».