• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας μας

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης: Προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας μας


    «Προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας μας, μεγαλύτερη υποστήριξη σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, περισσότερα εφόδια: αυτοί είναι οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας που ψηφίστηκε χθες», τονίζει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Οι στόχοι του είναι πολυεπίπεδοι: πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης. Η προώθηση της αναδοχής και η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που βρίσκονται σε δομές. Η παροχή εφοδίων στα άτομα με αναπηρία με σκοπό την ανεξάρτητη διαβίωσή τους. Η αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής», συμπληρώνει ο πρωθυπουργός και επισημαίνει: «Και τέλος, εισάγει το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», μια προεκλογική μας δέσμευση για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων».

    Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

    Επί της αρχής, ναι ψήφισαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, όχι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ παρών δήλωσε η Ελληνική Λύση.

    Επί του ακροτελεύτιου άρθρου και επί του συνόλου του νομοσχεδίου, ναι ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, όχι ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, παρών δήλωσε η Ελληνική Λύση.

    Τρεις τροπολογίες έτυχαν ευρύτερης πλειοψηφίας:

    * η 1078/79 για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όσων επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές της 30ής/10/2020 (Βόρειο Αιγαίο) και 3/3/2021 (Θεσσαλία) και την παράταση και για το 2025 του μηχανισμού επιστροφής της φαρμακευτικής δαπάνης και της δαπάνης υπηρεσιών υγείας (ναι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, παρών ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25)·

    * η 1088/87 για τη δράση «Νταντάδες της γειτονιάς» (ναι ΝΔ, όχι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, παρών Κίνημα Αλλαγής)· και

    * η 1090/88 για τους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ και τα «50 ένσημα» (ναι ΝΔ, παρών ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, όχι ΚΚΕ).

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Να καταλήξουμε σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης, που θα επιμερίζει τις ευθύνες δίκαια
    Πατέλης: Τέλος στη ρατσιστική διάταξη για τους ΛΟΑΤΚΙ
    Οικονόμου: Δικαιολογίες ΣΥΡΙΖΑ για να καταψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία



    ΣΧΟΛΙΑ