• Πολιτική

    Οικονόμου: Δικαιολογίες ΣΥΡΙΖΑ για να καταψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία

    • NewsRoom

    Γιάννης Οικονόμου


    Για «δικαιολογίες» και «υπεκφυγές» προκειμένου «να καταψηφίσει την συμφωνία με τη Γαλλία» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Όπως πληροφορούμαστε από την εισήγηση του κ. Τσίπρα στο ΠΣ του κόμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε κάποιες δικαιολογίες και υπεκφυγές προκειμένου να καταψηφίσει την ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία που περιέχει την πρωτοφανή ρήτρα συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης. Μια Συμφωνία που, κατά τα λοιπά, θα την έφερνε και ο ίδιος κι ακόμη καλύτερη αλλά και αυτή τη φορά δεν πρόλαβε…», ανέφερε ο κ.Οικονόμου και πρόσθεσε:

    «Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Και αξιολογεί πώς τοποθετείται ο καθένας σε ιστορικές στιγμές και για μία Συμφωνία που αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία και προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας. Τα υπόλοιπα στη Βουλή».

    Όχι θα ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση

    Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στην συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ταυτόχρονα πως η συμφωνία αφήνει ανοιχτό το θέμα υπεράσπισης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ καθώς αναφέρεται σε επίθεση κατά της «επικράτειας», αλλά και πως οι ελληνικές δυνάμεις θα μπορούν να αναπτύσσονται σε περιοχές  προς υποστήριξη κοινών συμφερόντων, που ενδιαφέρουν τη Γαλλία, όπως στο Σαχέλ.

    Παράλληλα, υποστηρίζει πως αν έκανε το κόμμα του τη συμφωνία το κόστος για τα εξοπλιστικά θα ήταν μικρότερο.

    Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Οικονόμου

    Απαντώντας στον κ. Οικονόμου ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στα σημεία με τα οποία δικαιολογεί την απόφασή του να καταψηφίσει την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία.

    «Θα συνιστούσαμε στον παρ’ ολίγον μετακλητό υπάλληλο του κ. Καμμένου αντί για εξυπνάδες να απαντήσει αν συμφωνεί η κυβέρνηση ή όχι με τους δυο όρους που έβαλε ο κ. Τσίπρας, ώστε να στηρίξει την Αμυντική Συμφωνία:

    Γιατί εξαιρεί από αυτήν τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες; Ώστε να συνεχίζει το κάθε Oruc Reis να σεργιανίζει ανενόχλητο και να βγαίνουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη να πουλάνε τρέλα ότι τα ερευνητικά πλοία που παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα παίρνει ο αέρας;

    Συμφωνούν να αποστέλλονται Έλληνες στρατιώτες σε γαλλικές εκστρατείες στο Σαχέλ; Τα υπόλοιπα για το λογαριασμό τουλάχιστον 10 δισ. από την έλλειψη σχεδίου του κ. Μητσοτάκη στα εξοπλιστικά στη Βουλή».

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Θα πει «όχι» στην αμυντική συμφωνία – Σε ποια άρθρα ζητά διορθώσεις

    Γερμανία: Η ελληνογαλλική συμφωνία δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων



    ΣΧΟΛΙΑ