• First Top Stories

    Μητσοτάκης προς Μόσχα: Στο πρόσωπό μου θα βρείτε έναν φερέγγυο συνομιλητή

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας


    Διαβεβαιώσεις ότι στην Ελλάδα και στον πρόσωπό του η Ρωσία μπορεί να βρει έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή παρείχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στους συνομιλητές του στη Μόσχα.

    Το πρωί, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, από την πλευρά του, εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία.

    Στη συνέχεια, η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ σημειώνεται ότι με βάση το ρωσικό πρωτόκολλο, σε τέτοιου είδους κομματικές συνομιλίες δεν γίνονται δηλώσεις.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάsσει χειραψία με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν,
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσει χειραψία με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν

    Στο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και συνάντηση – διάλογος με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

    Με την ολοκλήρωση των επαφών του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ.Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Έλληνες δημοσιογράφους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης στο TASS: Ελκυστική η Ελλάδα για ρωσικές επενδύσεις σε τουρισμό, ενέργεια και ακίνητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κομισιόν: «Απαράδεκτη η εμπολοκή της Ρωσίας στις εγχώριες υποθέσεις της Ελλάδας»



    ΣΧΟΛΙΑ