• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Πού θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και τα νέα πρόσωπα γεμάτα συμβολισμούς στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στον Έβρο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ίδιος, για πρόδηλους εθνικούς λόγους, τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, όπου εξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του 2019 περιφέρεια που αποτελεί πλέον τμήμα της παλιάς Β΄ Αθήνας, όπου από την πρώτη του κάθοδο στις εκλογές του Μαρτίου του 2004 και μετέπειτα κατέγραψε απανωτές πρωτιές σε ψήφους και, πιθανότατα, στη Λάρισα, μια εκλογική περιφέρεια με σαφείς αναφορές στον αγροτικό τομέα, θα είναι υποψήφιος, όπως όλα δείχνουν, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. στις επικείμενες κάλπες.

    Την ίδια ώρα, από τις υποψηφιότητες του κυβερνώντος κόμματος, που σταδιακά ανακοινώνονται, καθίσταται σαφές ότι η πολύμηνη δουλειά της «τριανδρίας» ΜαρινάκηΜπρατάκουΝέζη, που είχε επιφορτιστεί με το έργο της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, έχει αποφέρει συγκεκριμένο αποτέλεσμα στην ανανέωση του προφίλ του κόμματος, όχι μόνο με ηλικιακά κριτήρια αλλά και βάσει κοινωνικών, επαγγελματικών, επιστημονικών παραμέτρων και ποσοστώσεων. Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελεί η παρουσία γυναικών σε ποσοστά που υπερβαίνουν κατά πολύ την ποσόστωση του 40% που προβλέπει ο νόμος.

    Η ανανέωση επιτυγχάνεται και μέσω συμβολισμών με κοινό παρονομαστή την έμπρακτη απεικόνιση αυτού που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλεί «υπεύθυνο πατριωτισμό και δημιουργικό εκσυγχρονισμό» και  «προοδευτική, πατριωτική συμμαχία», ως αντίδοτο στον «λαϊκισμό  του πεζοδρομίου».

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα στην κατεύθυνση αυτή αποτελούν:

    Η Φαίδρα Τσαλαχούρη, υποψήφια στην Α΄ Αθηνών: Πρόκειται για την ανιψιά του Ιωάννη Ζίγδη, δικηγόρο, η οποία, παρά το γεγονός ότι, από φοιτήτρια, πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία την έχει καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of International Business, με ειδίκευση στο οικονομικό έγκλημα, ενώ έχει πτυχίο και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα Management and Organizational Behavior από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College). Βρέθηκε κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο γιατί εργάζεται πάνω στο δίπολο «πρόβλημα-λύση», όπως η ίδια τονίζει, αλλά και γιατί ξεχώρισε την ευαισθησία του για τα άτομα με αναπηρία.

    Η Μάγδα Κοντογιάννη, υποψήφια στην Ανατολική Αττική: Δηλώνει και είναι αγρότισσα-κτηνοτρόφος, μένει στο Μενίδι, προσκαλεί «συναδέλφισσές» της απ όλη τη χώρα σε δημόσιες συζητήσεις προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα αλλά και ο ρόλος των αγροτισσών στην κοινωνία- θησαυροφύλακα του  πολιτισμού μας τις αποκαλεί- καθώς και το «θηλυκό» μυαλό της καινοτομίας τους, όπως της αρέσει να λέει.

    Συνηθίζει να αναφέρεται στη «σοφή επιλογή» της πιο πετυχημένης τράπεζας του κόσμου (Grammen BANK) να δώσει μικροδάνεια (200$) κυρίως στις γυναίκες του Μπαγκλαντές με το ευφυές αιτιολόγημα «εάν οι γυναίκες καταφέρνουν να συντηρούν την οικογένεια με όσα φέρνει στο σπίτι ο άνδρας, είναι η καλύτερη δυνατή manager για να διαχειρισθεί το οτιδήποτε».

    Η Δήμητρα Αράπογλου, υποψήφια στο Νότιο Τομέα Αθηνών: Πρώην Γενική Γραμματέας στην Ένωση Κωφών Ελλάδος και στον Αθλητικό Όμιλο Κωφών, διετέλεσε η πρώτη κωφή βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου στο διάστημα 2007-2009, με το ΛΑΟΣ, και η δεύτερη της Ευρώπης. Έχοντας πάντα δίπλα της άνθρωπο που της «μεταφράζει» στη νοηματική, αισθάνεται υπερήφανη για τη δουλειά που έγινε ώστε να νοιώσουν και αυτοί(ες) με απώλεια ακοής την συγκίνηση του Εθνικού ύμνου, αλλά και για το γεγονός ότι η ΝΔ τύπωσε το πρόγραμμά της στη γραφή Braille, για τυφλούς συμπολίτες μας

    Η Ισμήνη Λαζαροπούλου, υποψήφια στο Δυτικό Τομέα Αθηνών: Γραμματέας του Πανελλήνιου Μορφωτικού Συλλόγου Ελλήνων Αθιγγάνων, ζει μόνιμα στην Αγία Βαρβάρα, και εκτός από την εθελοντική της υπηρεσία στον «Πανελλήνιο Μορφωτικό Σύλλογο Ελλήνων Αθιγγάνων», σύμφωνα με πληροφορίες, στηρίζει αθόρυβα, ευάλωτες και μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και ΆμεΑ. Πιστεύει στην πλήρη κοινωνική ένταξη των Ελλήνων τσιγγάνων, μέλος της μεγάλης οικογένειας των οποίων δηλώνει υπερήφανα και η ίδια.

    Η Μάριαμ (Μαρία) Αλή Σακίμπυποψήφια στην Α΄Αθήνας: Η ελληνολιβυκής καταγωγής πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πολιτική μηχανικός και τεχνική σύμβουλος, υποψήφια με τον Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων, τακτικό μέλος του Δ.Σ του Αθήνα 9,84, μεταξύ άλλων, δηλώνει υπερήφανη για τα ενημερωτικά σποτάκια για τον κορωνοϊο, όχι μόνο στα ελληνικά αλλά σε συνολικά 16 ξένες γλώσσες που δημιουργήθηκαν από το δημοτικό ραδιόφωνο της πρωτεύουσας, ενώ, παράλληλα, δεν διστάζει να φωτογραφίζεται δίπλα στα ιστορικά μηχανήματα του ραδιοσταθμού του Πολυτεχνείου.

    Ο Χρήστος Δαγρές, υποψήφιος στην Α΄Αθήνας: Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας «Κράτυλος», με έντονη πολυετή δράση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, σε Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και δεκάδες συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό με αντικείμενο την εκπαίδευση και τα δικαιώματα των κωφών.

    Ο Σπύρος Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάναυποψήφιος στη Β΄ Πειραιώς: Φιλοδοξεί να είναι ο πρώτος «έγχρωμος» βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για Έλληνα του Μπουρούντι της Αφρικής, απόφοιτο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Νομικής, ερευνητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, φυλακισθέντα από το καθεστώς της αφρικανικής χώρας, όπου είχε επιστρέψει μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα, για τη δράση του αναφορικά με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την άρνησή του ουσιαστικά, να εκτελέσει εντολές βίαιων πρακτικών εναντίον αμάχων, αν και αξιωματικός της αστυνομίας της χώρας, και από το 2010, Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, υπό τον Νότη Μηταράκη.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Γινόμαστε σοβαρό κράτος που σέβεται τον πολίτη και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τα 3 χρόνια gov.gr

    Κυριάκος Μητσοτάκης για «Πτολεμαΐδα 5»: Σημαντικό έργο για την ενεργειακή ασφάλειας της χώρας – Τι είπαν Σκρέκας, Περιστέρης και Στάσσης



    ΣΧΟΛΙΑ