• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Ο Κυμπουρόπουλος απαξιώθηκε προσωπικά από τον Τσίπρα

    mitsotakis μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Στους λόγους για τους οποίους επέλεξε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε από τα Γιάννενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αισθάνθηκα προσωπικά την ανάγκη να καταθέσω πρόταση μομφής κατά του Π. Πολάκη, ως ελάχιστη αντίδραση αξιοπρέπειας που προσέβαλε έναν άξιο άνθρωπο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο απαξιωτικό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε στη Βουλή πως η ΝΔ μεταφέρει τον κ. Κυμπουρόπουλο ως «γλάστρα».  Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος «απαξιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα. Δεν είναι γλάστρα, είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, που δίνει το δικό του αγώνα, διεκδικεί ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες».

    «Χθες ο κ, Τσίπρας, με τη συμπεριφορά και με το λόγο του, με απαξιωτικό ενικό στο πρόσωπο μου, δικαίωσε απόλυτα αυτό που λέμε αυτό τον καιρό. Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα, όλη η δημοκρατική Ελλάδα θέλει να βρεθεί απέναντι σε λογικές αυταρχισμού», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «ακύρωσε πανικόβλητος την περιοδεία του στα Γιάννενα».

    Είπε επίσης για τον Αλέξη Τσίπρα, ότι προφανώς αντιλαμβανόμενος την κατακραυγή για τα κότερα, και για να αλλάξει ατζέντα, δίνει κάποια χρήματα από το υστέρημα των Ελλήνων και λίγες ελαφρύνσεις από την υπερφορολόγησή τους. Είναι πολύ λίγα, πολύ αργά, συνέχισε, ενώ τόνισε πως στις εκλογές, οι Έλληνες πολίτες θα του γυρίσουν την πλάτη.

    «Ο κ. Τσίπρας μας είπε χθες ότι θέλει να μετατρέψει την 26η Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης. Η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησής του και ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ. Θα είναι το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος τόνισε πως η πρόκληση για την επόμενη μέρα, είναι πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα και πώς θα δημιουργήσουμε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε το σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος «ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν» και πρόσθεσε: «Σε αυτό το δρόμο δεν θα τους ακολουθήσουμε, δεν είμαι εδώ για να τελειώσω κανένα, είμαι εδώ για να βάλουμε τη χώρα σε πορεία πραγματικής ανάκαμψης».

    Για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, είπε ότι ο δρόμος της γειτονικής χώρας στην ΕΕ θα μένει κλειστός όσο δεν σέβεται την μειονότητα. «Εμείς στέλνουμε μήνυμα συνεργασίας, αλλά η κόκκινη γραμμή που τραβάμε είναι αδιαπραγμάτευτη, θα σταθούμε κοντά στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης», ξεκαθάρισε.



    ΣΧΟΛΙΑ