• Πολιτική

    Μητσοτάκης: «Να ‘τος, να ‘τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος!» (video)

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά την πρόταση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα πως η πρόταση μομφής, την οποία μετέτρεψε η κυβέρνηση σε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης, αφορούσε τη «συμπεριφορά, το ύφος και το ήθος που αποπνέει» ο Παύλος Πολάκης, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να αναφερθεί καθόλου στην ομιλία του. . «Σήμερα ήρθατε εδώ και ταυτιστήκατε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

    Σχολιάζοντας τα διαρκή παρακάλια του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπέιτ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν είμαστε τηλεπερσόνες να συζητάμε στα κανάλια. Εδώ θα συζητήσουμε, στον ναό της Δημοκρατίας. Προκηρύξτε εκλογές και κάνουμε όσα ντιμπέιτ θέλουμε».

    «Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω οτι έχουμε κάνει 41 συζητήσεις, οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπαράσματά του. Στις 26 Μαΐου ένας θα γελάει, ένας θα κλαίει. Μετά την ήττα σας στις ευρωεκλογές, ελάτε στη Βουλή να μας πείτε πόσο σας εμπιστεύεται ο λαός», πρόσθεσε.

    «Διαπιστώσαμε πως από τη Δευτέρα είναι πολύ χρόνος στην πολιτική. Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα και από τα κότερα στο Ζάππειο για τα απεγνωσμένα “θα” και τη χθεσινή φιέστα της νέας δημαγωγίας. Είναι τα τελευταία τυράκια πριν από τη φάκα των εκλογών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Προσπαθήσατε φιλότιμα να αλλάξατε την ατζέντα. Προσπαθήσατε να δώσετε πολύ λίγα από τα πολλά που πήρατε τα τέσσερα χρόνια. Και ο κόσμος βλέπει μόνο τον πανικό. Ακυρώσατε την εκστρατεία της, γιατί το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νησιά του Ιονίου», είπε, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει διακοπές το περασμένο καλοκαίρι σε πολυτελή θαλαμηγό και συμπλήρωσε:

    «Γελάτε κ. Τσίπρα, αλλά θα φωνάζουν πλέον να’τος να ‘τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος από το να ‘τος να ΄τος ο πρωθυπουργός».

    Με τον Πολάκη μέχρι τέλους

    «Μάλλον δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησής σας στον καθρέφτη. Σήμερα, όμως όσα ψέματα κι αν ήρθατε να πείτε πάλι εδώ, τα ψέματα τελείωσαν. Με τη συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

    «Μπορεί να μετατρέψατε την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Εκβιάζοντας τους βουλευτές σας και όλους εκείνους που είχαν το θάρρος να διαφοροποιηθούν. Τους λέτε: Με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος. Αυτό τους λέτε», συνέχισε.

    «Δεν μπορεί να είναι μόνο οι κοινές σας διακοπές στις παραλίες των Σφακίων τις εποχές της ανεμελιάς και της ομπρέλας στην παραλία. Είναι κάτι παραπάνω. Υπάρχει λόγος. Ο Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς αλλά δυσκολεύεστε λόγω του αξιώματος σας. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης των διαλυμένων νοσοκομείων και των κομματικών ρουσφετιών. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους. Ο πολιτικός που κρύβει τα θύματα στο Μάτι. Και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες. Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που επιτίθεται αναίτια και άνανδρα σ’ έναν αγωνιστή της ζωής, όπως είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Και έρχεστε και τον καλύπτετε σήμερα γιατί δεν τολμάτε να πάρετε αποστάσεις. Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης, που στα δύσκολα βέβαια τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86 που κατά τα άλλα καταγγέλλει».

    «Η ψήφος σας, λοιπόν, σε ένα και μόνο θα απαντήσει: Είστε όλοι το ίδιο; Είστε με τον κ. Τσίπρα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών; Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν. Και δεν πιστεύουν πλέον τα ψέματα που ο κ.Τσίπρας συνεχίζει να λέει».

    Ο κ. Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό

    Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις κρυφές πολυτελείς διακοπές του στη θαλαμηγό του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. «Ο κ. Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι. Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής».

    «Η σκηνοθεσία της Ιθάκης -για τη λήξη, υποτίθεται, του Τρίτου Μνημονίου, ενώ ερχόταν το Τέταρτο – επινοήθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ πολλών εκατομμυρίων. Η δε Ιθάκη επελέγη επειδή έτυχε να κρύβεται ο κ.Τσίπρας στο Ιόνιο», συνέχισε.

    «Η ιστορία όμως αυτή τον εκθέτει και για έναν επιπλέον λόγο. Διότι οι διακοπές στη θαλαμηγό δεν έγιναν άνευ ανταλλάγματος. Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν ένα μήνα πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια. Τυχαίο; Δεν νομίζω», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε.

    «Με λίγα λόγια «μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, κι εγώ σε κάνω πρέσβη και αθάνατη». Αυτός είστε κ. Τσίπρα. Καριέρα κάνατε πάνω σε όλα αυτά. Τα γεγονότα εκδικούνται. Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και ψεμάτων. Πέφτετε μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης. Και άλλοι έχασαν εκλογές. Αλλά έχασαν με αξιοπρέπεια. Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει ο τόπος. Αλλά τέτοιον υποκριτή, σαν κι εσάς, κανέναν».

    Προσβάλλατε τη μνήμη 102 νεκρών

    Αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητοτσοτάκης και στις αποκαλύψεις για το Μάτι, για την ανικανότητα της κυβέρνησης αλλά και το θέατρο της κυβέρνηση το βράδυ της τραγωδίας, με αφορμή την προκλητική δήλωση του κ. Τσίπρα που χαρακτήρισε ξαναζεσταμένο φαγητό το ρεπορτάζ.

    «Δεν θα αναφερόμουν στο εθνικό δράμα στο Μάτι αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να προσβάλλει τη μνήμη όλων για όσα τραγικά συνέβησαν. κ. Τσίπρα καταλάβατε τι είπατε πριν 3 ημέρες σε ανθρώπους που κάηκαν. Είπατε ότι το υλικό που βγήκε είναι «ξαναζεσταμένο» υλικό. Πως είναι δυνατόν να προσβάλλετε τη μνήμη 102 ανθρώπων. Ξαναζεσταμένο φαγητό είναι η απόδειξη της χυδαίας υποκρισίας και του σκηνικού που στήσατε εκείνο το βράδυ. Ούτε και θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους», ανέφερε.

    Κατηγορείτε πάλι μια ΝΔ που δεν υπάρχει

    Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε προς το ζήτημα του προγράμματος της ΝΔ και την οικονομία, το οποίο ήταν και αυτό στο οποίο θέλησε να εστιάσει ο κ. Τσίπρας.

    «Επιμένετε να διαστρεβλώνετε συνέχεια τις δικές μας θέσεις. κ. Τσίπρα, το σχέδιό μας είναι εδώ. Το ξέρετε. Είναι το πρόγραμμά μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με την ελληνική οικονομία, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι αφήνει πίσω του καμένη γη και υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει», ανέφερε αρχικά.

    «Αυτό εδώ το έντυπο είναι το πρόγραμμά μας. Είναι το πρόγραμμα για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Σταματήστε να λέτε πως η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα. Η αλήθεια εκδικείται. Όσο και αν τα τρολ του κ. Παππά προσπαθούν να την αλλάξουν», επεσήμανε και συμπλήρωσε:

    «Άκουσα και σήμερα τον πρωθυπουργό να κατηγορεί πάλι μία ΝΔ που δεν υπάρχει. Να λέει ψέματα για την πολιτική μας. Να λέει ψέματα -αυτός που επέβαλε 29 νέους φόρους – για τη δήθεν λιτότητα που εμείς θα επιβάλουμε. Να λέει ψέματα ότι ενδιαφέρεται για τους αδύναμους – αυτός που κατάργησε το ΕΚΑΣ. Να λέει ψέματα ότι είναι πατριώτης, ενώ αναγνώρισε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια».

    «Δεν έχετε και άλλο τρόπο απλά να λέτε ψέματα. Και καταγγέλλετε την διαπλοκή ενώ πάνω στο ευρωψηφοδέλτιο γράφει Κόκκαλης», ανέφερε ακόμα. «Οι Έλληνες γνωρίζουν κ. Τσίπρα ποια είναι η Ελλάδα που θα παραδώσετε. Μια Ελλάδα φτωχοποιημένη, με διαλυμένη τη μεσαία τάξη και διαλυμένη από τη νέα γενιά που επέλεξε να φύγει από τη χώρα», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Εμείς θέλουμε να μεγαλώσει επιτέλους η πίτα προς όφελος όλων. Όχι κάποιων. Όλων. Γι’ αυτό και συνδέουμε την ετήσια ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών.Η κοινωνική μας πολιτική προβλέπει την κατάργηση του εκτρώματος Κατρούγκαλου και την εγκατάσταση ενός Ασφαλιστικού, – άλλη μια φορά λέτε για σχέδιο Πινοσέτ, άλλη μια φορά λέτε ψέματα. Ένα ασφαλιστικό τριών πυλώνων εφαρμόζεται σε όλες τις προηγμένες χώρες», ανέφερε αλλού.

    «Σε 18 ημέρες από τώρα έχουμε εκλογές. Και οι πολίτες θα αποφασίσουν. Ή θα πιστέψουν τη δική σας ιστορία πως η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια ή πως η ζωή τους έγινε χειρότερη τα τελευταία 4 χρόνια. Λίγη υπομονή σε 18 ημέρες θα ξέρουμε», τόνισε.

     

    Θα ψηφίσετε την τροπολογία για το αφορολόγητο;

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στης ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις.

    «Και πώς να εξηγήσω ότι μόλις προεκλογικά η κυβέρνηση θυμήθηκατε τις 120 δόσεις. Κύριε Τσίπρα δεν θα χρησιμοποιήσω πολλά στοιχεία. Αυτή είναι η σημερινη Ελλάδα. Κοιτάξτε την εξέλιξη του ιδιωτικού χρέους. Απο τα 85 δισ. στα 140 δισ. ευρώ. Και έρχεστε να πανηγυρίζετε για μια ρύθμιση που έπρεπε να είχατε φέρει νωρίτερα και δεν θα έπρεπε να έχετε επιτρέψει τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Καταλαβαίνω γιατί μιμείστε τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά όχι και να κάνετε σκονάκι αποσπάσματα του δικού μας προγράμματος. Αυτό πάει πολύ», ανέφερε.

    «Καταλαβαίνετε πια τι θα γίνει στις εκλογές και παίζετε τα ρέστα σας. Λέτε ότι θα καταβάλετε ως εγγύηση 5 δισ. ευρώ από το υστέρημα των Ελλήνων για να εξασφαλίσετε την ανοχή των εταίρων μπλέκοντας ανόμοια πράγματα. Δεν ξέρω τι οικονομικά είναι αυτά και ποιος σας τα λέει», συνέχισε.

    «Και τώρα μέσα στο αμόκ της προεκλογικής παροχολογίας του, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε ξαφνικά και τη μείωση του αφρολόγητου την οποία εσείς νομοθετήσατε. Αυτή τη στιγμή θα εφαρμοστεί από το 2020, ξέροντας πως τότε θα κυβερνά άλλος. Πρόκειται για τον ορισμό της υποκρισίας. Καταθέσαμε μια τροπολογία πολύ απλή με θέμα κατάργηση της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου. Θα την ψηφίσετε ναι ή όχι;», ανέφερε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό που αρνήθηκε να απαντήσει.

    »Η προοδευτική πολιτική δεν είναι εκείνη που ανακυκλώνει πάθη που βρίσκονται στο ράφι της Ιστορίας. Η προοδευτική πολιτική βλέπει μπροστά. Ενώνει, δεν χωρίζει. Αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη ως προϊόν της ισορροπημένης σχέσης της επιχειρηματικότητας με την απασχόληση», συνέχισε.

    Εμείς στηρίζουμε Βέμπερ, εσείς ποιον;

    Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας προς τον Μ. Βέμπερ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό προκειμένου να του απαντήσει ποιον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Ευρώπης. Ωστόσο για μια ακόμα φορά ο κ. Τσίπρας προτίμησε να σιωπήσει.

    «Ποιον στηρίζετε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τσίπρα; Κανέναν δεν στηρίζετε γιατί είστε χαμένοι στο διάστημα. Εμείς τον κ. Βεμπερ, ναι. Είναι ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικογένειας».

    Γιατί στηρίζετε ένα καθεστώς που ποδοπατά διαδηλωτές;

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του καθεστώτος Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

    «Και πώς θα συνδέσετε τις Βρυξέλλες με το Καράκας του κ. Μαδούρο; Υπάρχει λύση. Να ορίσετε «σύνδεσμο» τον κ. Παππά – με την ευγενή υποστήριξη των κυρίων Πετσίτη και Αρτεμίου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Εμείς στηρίζουμε τον Γκουαϊδό απέναντι στη χούντα του Μαδούρο. Εσείς γιατί στηρίζετε ένα καθεστώς που ποδοπατά διαδηλωτές;», συνέχισε και υποστήριξε πως οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο θα έρθουν στο φως μόλις αλλάξει η διακυβέρνηση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.



    ΣΧΟΛΙΑ