• Πολιτική

    Μητσοτάκης: «Η λάσπη θα απαντιέται σκληρά, δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα» (video)


    Συνέχεια στη χθεσινή του αντιπαράθεση του με τον Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους, έδωσε την Πέμπτη, από το Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Ποτέ δεν είμαστε εμείς, φίλες και φίλοι, οι επισπεύδοντες σε οποιαδήποτε οξύτητα. Αλλά να μην εκλάβουν τον θετικό μας λόγο σαν αδυναμία. Η λάσπη θα απαντιέται, και θα απαντιέται σκληρά και με επιχειρήματα. Γιατί αρκετά κύλησαν αυτόν τον τόπο στη λάσπη αυτοί που σήμερα επικαλούνται ότι δήθεν κατέχουν το ηθικό πλεονέκτημα. Δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα φίλες και φίλοι: αυτό βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Καθώς με υποδέχτηκε ένας πολίτης, μου λέει “εδώ δεν έχει κότερα, έχει ψαρόβαρκες”. Του λέω πήγαινε πες τα σε αυτούς οι οποίοι έκαναν διακοπές στα κότερα 25 μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι-γιατί αυτό είναι πολιτική κριτική, φίλες και φίλοι. Διότι κάποιοι έχτισαν καριέρα επικαλούμενοι το δήθεν ηθικό τους πλεονέκτημα, το οποίο τώρα φαίνεται ότι καταρρέει με πάταγο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενόψει των εκλογών, κάνοντας λόγο για ανάγκη ενός αποτελέσματος που δεν πρέπει να αφήσει αμφιβολία για την πολιτική αλλαγή που έρχεται στη χώρα.

    «Θέλω πραγματικά το βράδυ της 26ης Μαΐου να μπορούμε να πούμε όλοι ότι αφήνουμε πίσω μας μία εποχή σκοτεινή, μία εποχή λαϊκισμού, μία εποχή διχασμού, μια εποχή αναποτελεσματικότητας, ανασφάλειας, φτώχειας. Αυτά τα στοιχεία μας κληροδότησε δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που, καθώς βλέπει ότι πλησιάζει το τέλος της, θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, όλο και πιο τοξική, όλο και πιο κίτρινη. Θέλω να ξέρετε -δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι εμείς θα μιλάμε για το αύριο αυτής της χώρας. Θα παρουσιάζουμε το σχέδιό μας για το πώς η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες δουλειές, μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, για το πώς θα βελτιωθεί το διαθέσιμο εισόδημα όλων σας, μειώνοντας τους φόρους. Για το πώς θα αισθάνεστε ασφαλείς στις γειτονιές σας, στα χωριά σας. Αυτό είναι το πρωταρχικό μου μέλημα», ανέφερε.

    «Ξέρω τι είναι αυτό το οποίο πραγματικά ενδιαφέρει σήμερα την ελληνική κοινωνία. Και θα ήθελα τις ημέρες που μεσολαβούν από τώρα μέχρι τις Ευρωεκλογές, να συγκρίνουμε σχέδια, να συγκρίνουμε προγράμματα να συγκρίνουμε το όραμα, το οποίο έχει το κάθε κόμμα για το αύριο αυτού του τόπου.  Είναι Ευρωεκλογές, αλλά ταυτόχρονα στέλνουμε και εθνικό μήνυμα.Αλλά και η ευρωπαϊκή διάσταση αυτών των εκλογών έχει σημασία. Έχει σημασία να ξέρετε, φίλες και φίλοι, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της Ευρώπης είναι το κόμμα αυτό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη», ανέφερε.

    «Θα μιλήσουμε λοιπόν και θα συγκρίνουμε τα σχέδιά μας. Να κρατήσετε από τον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας κάποιες απλές αλήθειες. Φίλες και φίλοι, εμείς θα μειώσουμε τους φόρους. Θα τους μειώσουμε για όλους τους Έλληνες, και θα μεγαλώσουμε την πίτα για όλους. Είναι πολύ εύκολο να έρχεσαι 15 μέρες πριν από τις εκλογές και να λες στους συνταξιούχους: θα σου δώσω ένα μικρό επίδομα, προεκλογικό επίδομα, μπας και καταφέρω να υφαρπάξω την ψήφο σου. Έχω μιλήσει με πολλούς συνταξιούχους-υπερήφανοι άνθρωποι. Όταν τους έχει πάρει κάποιος δέκα και τους δίνει πίσω ένα, δεν δέχονται να εξαγοραστούν με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ