• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας είναι ανίκανος και ανεύθυνος

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Ποιος είδε τον κ. Μητσοτάκη και δεν τον φοβήθηκε; Άστραψε και βρόντηξε εχθές μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε από το πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος.

    Οι προειδοποιήσεις του προς τον πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρες. Του ζήτησε ευθέως και εκείνου αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης να σταματήσουν να παίζουν τη χώρα στα ζάρια, ενώ τους κάλεσε να αντιληφθούν -επιτέλους- την αντίστροφη μέτρηση που έχει αρχίσει (εις βάρος τους).

    «H χώρα δεν αντέχει να ξαναζήσει το δράμα του περσινού καλοκαιριού», προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης. «Η χώρα δεν αντέχει άλλο τον ανίκανο και ανεύθυνο πρωθυπουργό που δεν λογαριάζει ή δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών του», συμπλήρωσε και απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό.

    «Κύριε Τσίπρα, αν αναζητάτε τρόπο διαφυγής, παραιτηθείτε τώρα. Μην οδηγήσετε τη χώρα σε νέες οδυνηρές περιπέτειες για να ξεφύγετε από τα δικά σας τραγικά αδιέξοδα», είπε και συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Δεν σας επιτρέπουμε να δώσετε άλλοθι σε κάποιους που το σχεδιάζουν ή το επιθυμούν να οδηγήσουν τη χώρα στο περιθώριο της Ευρώπης. Δεν σας επιτρέπουμε να μετατρέψετε την πατρίδα μας σε μία αποτυχημένη, τριτοκοσμική χώρα που μόνο γεωγραφικά θα ανήκει στην Ευρώπη. Μην διανοηθείτε να φτάσετε μέχρι το τέλος τους περσινούς τυχοδιωκτισμούς που θα πληρώνουν οι Έλληνες για πολύ καιρό».

    mitsotakis-onned

    Ο κ. μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες τα είπε αυτά αποσκοπώντας στο να αποτρέψει τον κ Τσίπρα να προκυρήξει και πάλι ένα νέο διχαστικό δημοψήφισμα. Η κυρίαρχη αντίληψη, ωστόσο, που επικράτησε στο επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει τη «συνθηκολόγηση» και όχι τη «ρήξη», την οποία «πλέον φοβάται».

    Γι΄ αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, προκαλώντας τους κυβερνώντες. «Ο θλιβερός θίασος που ονομάζεται κυβέρνηση απαρτίζεται από επαγγελματίες ψεύτες και μεγαλομανείς λαϊκιστές», είπε στην ομιλία του για να προσθέσει: «Έχουν όμως ένα κοινό: Τους ενδιαφέρει μόνο η παραμονή τους στην εξουσία με κάθε κόστος».

    Στοχεύοντας ευθέως στον πρωθυπουργό, συνέχισε στο ίδιο επικριτικό μοτίβο. «Ο κ. Τσίπρας, αφού άφησε τον χρόνο να κυλά εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδας μας, επιλέγει για άλλη μια φορά την πολιτική δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης», είπε. «Αυτόν άλλωστε τον σκοπό υπηρετεί, μεταξύ άλλων, το επείγον “σάρωμα” των αποθεματικών από παντού».

    Παραδέχτηκε πως οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι υπερβολικές

    thesmoi

    Ο κ. Μητσοτάκης δεν άφησε εκτός της κριτικής του ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παραδέχτηκε ότι ο ρόλος του έχει ενισχυθεί -κάτι για το οποίο ευθύνεται η κυβέρνηση όπως εκτιμά- αλλά όπως είπε οι απαιτήσεις του είναι υπερβολικές.

    Με τον τρόπο αυτό απάντησε, εμμέσως, στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί συμφωνίας με το ΔΝΤ που απορρίπτονται διαρρήδην από τη Συγγρού και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι μπορεί πολύ σύντομα να είναι οι ίδιοι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις απαιτήσεις του διεθνούς οργανισμού.

    «Είχα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα εδώ και μήνες: Κάθε μέρα που περνά και δεν κλείνει η αξιολόγηση, ο λογαριασμός θα μεγαλώνει», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Μας αγνόησε, βουτηγμένος στις ψευδαισθήσεις της εικονικής πραγματικότητας που έχει οικοδομήσει γύρω του. Του είχα υποδείξει άλλο δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων: αυτών της στοχευμένης μείωσης των δαπανών και της μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Μας αγνόησε, εξαρτημένος από το πελατειακό κράτος το οποίο χτίζει και έχει ταχθεί να υπηρετήσει.

    »Τον είχα ενθαρρύνει να τολμήσει να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα προσέλκυαν επενδύσεις και θα απελευθέρωναν την ελληνική επιχειρηματικότητα. Μας αγνόησε, φυλακισμένος στις ιδεοληψίες του αριστερού εξισωτισμού».

    Συνέχισε λέγοντας ότι «Το αποτέλεσμα για τη χώρα είναι τραγικό», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η περήφανη διαπραγμάτευση ήδη μας κόστισε 5 φορές παραπάνω σε μέτρα από αυτά που μας ζητούσαν οι πιστωτές μας πριν την “πρώτη φορά αριστερά”. Και τώρα έρχεται να προστεθεί στο λογαριασμό και το πακέτο των προληπτικών μέτρων που μας ζητούν επίμονα οι δανειστές μας. Τα μέτρα “κάβα” δεν είναι τίποτε άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Κανείς δεν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας έχει ούτε τη διάθεση, αλλά ούτε και την ικανότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμα στο οποίο ο ίδιος συμφώνησε. Για αυτό το λόγο του ζητούν να δεσμευθεί, από τώρα, σε προληπτικά μέτρα. Όλοι το γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα αποτύχει. Γιατί δεν έχει δώσει κανένα δείγμα γραφής ότι μπορεί να πετύχει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/polemos-tsipra-vima-online-gia-mia-sindromi-gimnastiriou-axias-1000-evro/41647

    http://www.mononews.gr/apo-ta-exofilla-tou-playboy-stis-filakis-ta-sidera/41628



    ΣΧΟΛΙΑ