ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανάρτηση στο Tiktok για τις φοροελαφρύνσεις που αυξάνουν το εισόδημα των νέων, οι οποίες ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και ψηφίστηκαν στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.
«Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που ψηφίσαμε είναι ο μηδενισμός του φόρου εισοδήματος στους νέους έως 25 ετών με εισόδημα έως 20.000 ευρώ.» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε δυο παραδείγματα:
Ένας νέος με 980 ευρώ καθαρό εισόδημα τον μήνα θα έχει πλέον μηδενικό φόρο. Αυτο σημαίνει ότι από τον Ιανουάριο ο καθαρός μισθός του θα αυξηθεί κατά 91 ευρώ και από τα 980 ευρώ θα πάει στα 1.071 καθαρά. Δηλαδή σε ετήσια βάση το όφελος του θα είναι σχεδόν 1.300 ευρώ. Πάνω από έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο.
Αντίστοιχα νέος ελεύθερος επαγγελματίας 25 ετών με ετήσιο καθαρό εισόδημα 13.000 ευρώ και αυτός θα έχει μηδενικό φόρο βάζοντας στην τσέπη του επιπλέον 2.000 ευρώ ετησίως.
«Οι νέοι δεν στηρίζονται με μεγάλα λόγια αλλά με πράξεις. Γιατί σας θέλουμε πρωταγωνιστές σε μια Ελλάδα που αλλάζει.» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
@kyriakosmitsotakis_Στηρίζουμε τους νέους με πράξεις, όχι με μεγάλα λόγια.
Διαβάστε επίσης:
Πρωτοβουλία για επαναφορά απευθείας πτήσεων Ελλάδας – Καζακστάν και ενίσχυση τουριστικής συνεργασίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Συνέχεια στα θετικά πρόσημα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή των ΗΠΑ για το shutdown
- Γαλλία: Πέρασε η αναστολή της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης
- Σέρρες: Εξέγερση σε δομή μεταναστών- Οι προσαγωγές έφτασαν τις 25, δύο αστυνομικοί τραυματίες(upd)
- Θεσσαλονίκη: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο για τον Αντώνη Ρέμο και το χριστουγεννιάτικο δέντρο(Βίντεο)