• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ είναι στο υψηλότερο, ιστορικά, επίπεδο

    • NewsRoom
    O Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Τζιλ Μπάιντεν και ο Τζο Μπάιντεν.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Τζιλ Μπάιντεν και ο Τζο Μπάιντεν


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήρτησε tweet για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

    Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει «Είχα την τιμή να συναντήσω τον Πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Η επίσκεψή μου αυτή είναι μία ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκ νέου το επίπεδο της σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι στο υψηλότερο, ιστορικά, επίπεδο».

    Από την μεριά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με ανάρτησή του στο twitter αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    Το tweet περιλαμβάνει μία φωτογραφία που απεικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Τζιλ Μπάιντεν και ο Τζο Μπάιντεν.

    Στην λεζάντα, ο Αμερικανός πρόεδρος γράφει: «Ήταν τιμή μου που υποδέχτηκα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη μας είναι πιο ισχυρές από ποτέ».

    Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναρτήσει φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη ώρα της υποδοχής γράφοντας στη λεζάντα: «Σήμερα, καλωσόρισα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο για διμερή συνάντηση. Επιβεβαιώσαμε την ισχυρή μας σχέση, γιορτάσαμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας και συζητήσαμε τις συνεχείς προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

    Λευκός Οίκος: Ισχυρότερη από ποτέ η σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας

    Το ιστορικά υψηλό επίπεδο στο οποίο έχουν ανέλθει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής Προεδρίας, ο πρόεδρος Μπάιντεν συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας, με τις δύο πλευρές να τονίζουν ότι η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Όπως μάλιστα υπογράμμισαν, οι διαρκείς δεσμοί μεταξύ των κοινωνιών των δύο χωρών έχουν καθορίσει τους διμερείς δεσμούς για περισσότερους από δύο αιώνες.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επί τάπητος όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας, καθώς οι δύο ηγέτες εξέτασαν την ισχυρή και αυξανόμενη αμυντική συνεργασία, τις κοινές δημοκρατικές αξίες και τη δέσμευσή για την περαιτέρω επέκταση του διμερές εμπορίου και των επενδύσεων. Επιπλέον, συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής υποστήριξής στις προσπάθειες επιβολής κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της, και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τον λαό και την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

    Τέλος, ο πρόεδρος Μπάιντεν συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή και οι απειλές εναντίον της δημοκρατίας.

    Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν κατά την έναρξη της συνάντησής τους στον Λευκό Οίκο:

    Διαβάστε επίσης:

    Η συνάντηση Τζιλ Μπάιντεν με Μαρέβα, Σοφία και Δάφνη Μητσοτάκη

    Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Μπάιντεν: Τα F35, οι χάρτες και τα ενεργειακά

    Τζο Μπάιντεν: Η γραβάτα με την ελληνική σημαία και ο… Τέρενς Κουίκ

    Στον Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης – «Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ», είπε ο Τζο Μπάιντεν



    ΣΧΟΛΙΑ