• Διεθνής πολιτική

  Τζο Μπάιντεν: Η γραβάτα με την ελληνική σημαία και ο… Τέρενς Κουίκ

  • NewsRoom
  Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν μιλά κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρατίθεται προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, Ουάσινγκτον, Η.Π.Α, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. Το ζεύγος Joe και Jill Baden Μπάιντεν παρέθεση δεξίωση προς τιμήν του ζεύγους Μητσοτάκη επ αφορμή των 201 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ, 15 -17 Μαΐου. Τρίτη 17 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

  Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν μιλά κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρατίθεται προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


  Η ενδυματολογική επιλογή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε… άρωμα Ελλάδας.

  Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τίμησε τον Έλληνα ομόλογό του, αφού τον υποδέχθηκε στο Οβάλ γραφείο φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία!

  Είναι εμφανές το κυματιστό σχέδιο με τον σταυρό και τις εννέα λωρίδες, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

  Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Baden μιλά κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρατίθεται προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Baiden παρακολουθούν την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου κατά τη διάρκεια δεξίωσης στον Λευκό Οίκο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

  Ο ρόλος του Τέρενς Κουίκ

  Η ιστορία της συγκεκριμένης γραβάτας που φορούσε χθες ο Τζο Μπάιντεν, είναι παλιά.

  Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ όπου αντάλλαξαν τις γραβάτες τους, φωτογραφίζονται κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα το περιβάλλον, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.

  «Μετά την επικαιρότητα για όλα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο η συζήτηση έφτασε και στις γραβάτες, όταν ο δημοσιογράφος των New York Times, Αχιλλέας Μπάλτας είπε στον Τζον Μπάιντεν ότι φοράει ωραία γραβάτα. Ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος αντέδρασε λέγοντας ότι φοράει την ελληνική του γραβάτα και σημείωσε ότι είναι μεν ωραία, αλλά είναι πιο ωραία του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών. Και αμέσως γύρισε προς την πλευρά του κ. Κουίκ και τού είπε: Αλλάζουμε γραβάτες; Ο κ. Κουίκ αποδέχτηκε το αίτημα του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου και ο ένας φόρεσε τη γραβάτα του άλλου».

  Σχετικό tweet έκανε και ο Τέρενς Κουίκ ανεβάζοντας φωτογραφίες από την «ανταλλαγή»

  Διαβάστε επίσης:

  Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Μπάιντεν: Τα F35, οι χάρτες και τα ενεργειακά

  Η συνάντηση Τζιλ Μπάιντεν με Μαρέβα, Σοφία και Δάφνη Μητσοτάκη  ΣΧΟΛΙΑ