• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η Ελλάδα σήμερα είναι μία θετική έκπληξη σε ένα περιβάλλον αρκετών αρνητικών ειδήσεων

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξανδρος Καχριμάνης

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξανδρος Καχριμάνης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Η Ελλάδα σήμερα είναι μία θετική έκπληξη σε ένα περιβάλλον αρκετών αρνητικών ειδήσεων, έχοντας πια δρομολογήσει μία πορεία αναπτυξιακή πολύ δυναμική με απολύτως τακτοποιημένα τα δημόσια οικονομικά», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννινα.

    Τόνισε πώς είναι ανάγκη μία περαιτέρω απλοποίηση των αρμοδιοτήτων σε επίπεδο οργάνωσης του Κράτους, λέγοντας πώς είναι η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνησή του η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και δήλωσε πώς θα προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς από ότι την προηγούμενη τετραετία.

    «Η κυβέρνηση πάντα συνεργάζεται με όλους τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καθώς, όπως είπε, είναι η πρώτη του επίσκεψη σε περιφέρεια μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για την «θριαμβευτική», όπως την χαρακτήρισε, επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο και σημείωσε πως ο περιφερειάρχης έχει την άνεση να συνομιλεί μαζί του για τα διάφορα ζητήματα και αυτή τη δυνατότητα την αξιοποιεί στο έπακρο.

    Αναφέρθηκε στην υπογραφή της σύμβασης για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας πού έγινε το πρωί και είπε πώς πρέπει να περιμένουμε «μία εκτόξευση της Ηγουμενίτσας και όλης της Ηπείρου», ως αποτέλεσμα αυτής της πολύ σημαντικής επένδυσης.

    Επισήμανε ότι υλοποιήθηκε άλλη μία σημαντική δέσμευση της κυβέρνησης και αυτή είναι η εγγραφή του Ζαγορίου τον κατάλογο των Παγκόσμιων Πολιτιστικών Τοπίων και την άνοιξη θα γίνει η επίσημη τελετή ανακήρυξής του.

    Είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην περιφέρεια με στόχο τη δρομολόγηση των μεγάλων έργων το έχει ανάγκη η Ήπειρος, όπως ο δρόμος Γιάννινα- Κακαβιά (ανακοινώθηκε η εκ νέου δημοπράτησή του), το Τεχνολογικό Πάρκο στα Γιάννινα κ.α.

    Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας είπε «αξιοποιήστε τον Καχριμάνη και τον Μητσοτάκη και τους συνεργάτες τους για να πάει η Ήπειρος μπροστά».

    «Είστε η τελευταία ελπίδα όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για όλη την Ελλάδα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Τον ευχαρίστησε και ανέφερε ενδεικτικά ότι περισσότερο χρόνο μιλάει μαζί του παρά με υπουργούς.

    Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να προχωρήσουν όσα έργα βρίσκονται σε εκκρεμότητα στην Ήπειρο και να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.

    Στη σύσκεψη ήταν παρόντες οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, οι βουλευτές Άρτας, Γιώργος Στύλιος και Πρέβεζας, Σπύρος Κυριάκης και η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

    Πριν τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων όπου θαύμασε την έκθεση των χρηστηρίων μολύβδινων ελασμάτων της Δωδώνης στα οποία έγραφαν τις ερωτήσεις τους όσοι απευθυνόταν στο Μαντείο της Δωδώνης για να πάρουν απαντήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤτΕ: Τουριστικές εισπράξεις 14,6 δισ. στο 8μηνο – Καλύτερα από το 2019

    Société Générale: Επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα σήμερα από S&P

    Νέο καθεστώς απασχόλησης συνταξιούχων από 1η Ιανουαρίου 2024 – Καταργείται το πέναλτι 30%



    ΣΧΟΛΙΑ