• Πολιτική

    Μητσοτάκης για Μάτι: «Το πρώτο βήμα για την καθυστερημένη επιστροφή των κατοίκων στην κανονικότητα»

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ένα βίντεο από τις εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου με την ύλη από την πυρκαγιά στο Μάτι δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Σήμερα άρχισε ο καθαρισμός του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης μετά την πυρκαγιά στο Μάτι», αναφέρει στο tweet του ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Το πρώτο βήμα για την αναγκαία και καθυστερημένη επιστροφή της ζωής των κατοίκων στην κανονικότητα αλλά και για την ανάπλαση της περιοχής».

    Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στο ζήτημα από το βήμα της Βουλής κατά την τελευταία ημέρα των προγραμματικών του δηλώσεων, αποκαλύπτοντας την πρωτοβουλία που έλαβε προκειμένου να επικοινωνήσει με εταιρείες για τον καθαρισμό του οικοπέδου-«ωρολογιακή βόμβα», όπως είχε χαρακτηριστεί. Στο οικόπεδο είχαν συγκεντρωθεί 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας και άλλων υλικών από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική το 2018.

    Στον καθαρισμό συμμετείχαν, με δωρεάν παροχή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, METKA, ΑΒΑΞ καθώς και η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία (Lafarge, Titan).



    ΣΧΟΛΙΑ