• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Επικύρωση της συμφωνίας του 2012 η χθεσινή απόφαση του Eurogroup

    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Με ένα γραπτό μήνυμα στο Twitter αντέδρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, λίγα λεπτά μετά την απόφαση του Eurogroup για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους.

    «Η ρύθμιση για το χρέος, για την οποία να είστε βέβαιοι ότι θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα, συνιστά απλή επιβεβαίωση των όσων είχαν συμφωνηθεί το Νοέμβριο του 2012. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε μέτρο για την ελάφρυνση του χρέους αντιμετωπίζεται θετικά» αναφέρει.

    Η ρύθμιση για το χρέος, για την οποία να είστε βέβαιοι ότι θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα, συνιστά απλή επιβεβαίωση των όσων είχαν συμφωνηθεί το Νοέμβριο του 2012. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε μέτρο για την ελάφρυνση του χρέους αντιμετωπίζεται θετικά. #Eurogroup pic.twitter.com/2pnJjGxHj5

    ΝΔ: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή και την χρειάζεται τώρα

     

     

     

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση αναφέρονται τα εξής: «Περιμένουμε με αγωνία αν στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας θα μας ανακοινώσει όσα δυστυχώς επιβεβαίωσε χθες το Eurogroup.

    » 1. Ότι σε έξι μήνες από σήμερα θα επιβληθεί νέα μείωση των συντάξεων και νέα μείωση στο αφορολόγητο.

    » 2. Ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060.

    » 3. Ότι για αυτό το τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες από την Τρόικα, κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη χώρα.

    » Η χθεσινή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το 2014 αν ο κ. Τσίπρας δεν δοκίμαζε στην πλάτη των Ελλήνων τις αυταπάτες του. Ζητούμενο για τη χώρα παραμένει η επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης ανάπτυξης. Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορεί. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και τη χρειάζεται τώρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λοβέρδος: Δικαιώθηκε η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Financial Times: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποπληρώνει τα δάνεια της Ευρωζώνης ως το 2060

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μετά τη συμφωνία-κορσέ, ο Τσίπρας σκέφτεται διάγγελμα



    ΣΧΟΛΙΑ