• Top Stories

    Μητσοτάκης: Διευρύνει τις συμμαχίες του και ετοιμάζεται

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Σημαντικές επαφές θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, «χτίζοντας» ήδη τις πολιτικές συμμαχίες του αύριο, τις οποίες ελπίζει πως θα μπορέσει να αξιοποιήσει ως μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυτήν την ώρα συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Emmanuel Macron, ο οποίος παρά το πόστο του στην κυβέρνηση Hollande πρόσφατα ανακοίνωσε την ίδρυση μίας νέας πολιτικής κίνησης, με έμφαση στη γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά, και θεωρείται ένας από τους πλέον ανερχόμενους πολιτικούς της νεότερης γενιάς στη Γαλλία.

    Στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, θα συναντήσει τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και νυν πρόεδρο του δεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων Nikola Sarkozy, που φιλοδοξεί στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2017 να επιστρέψει στον προεδρικό θώκο.

    Μιάμιση ώρα αργότερα, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θα μεταβούν στα γραφεία του ΟΟΣΑ, όπου θα συναντήσουν τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Angel Gurria και το επιτελείο του. Θα είναι η τέταρτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον Angel Gurria και στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 η κυβέρνηση με τον ΟΟΣΑ, για συνεργασία σε θέματα ανταγωνιστικότητας.

    Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ αναμένεται να στραφεί στα νέα εναλλακτικά προγράμματα του ΟΟΣΑ που δίνουν έμφαση σε νέες πτυχές ευημερίας, βιωσιμότητας και ίσων ευκαιριών, που ξεπερνούν τα έως τώρα μακροοικονομικά μοντέλα.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα τις επαφές του με Ευρωπαίους παράγοντες, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 30 Μαΐου, και στην οποία αναμένεται να έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, τον πρόεδρο της Κομισιόν Jean-Claude Juncker και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Σταθάκης: Διασφαλίσαμε ότι κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα εκποιηθεί μέχρι το 2017

    STATHAKIS



    ΣΧΟΛΙΑ