• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Πιθανό ένα τηλεοπτικό μήνυμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης σε Τουρκία: Να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)


    Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο θέμα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για να μπει φρένο στη μετάδοση του κορονοϊού, και ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ένα τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του γγ Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ένα πρώτο πλαίσιο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

    Όπως είπε ο ίδιος, η απόφαση λαμβάνει υπόψη το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής.

    «Σε πρώτη φάση θα αφορά εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και σε δεύτερη φάση το υγειονομικό προσωπικό της χώρας» διευκρίνισε.

    Πρόσθεσε ότι «προφανώς θα υπάρχει ένα κυρωτικό πλαίσιο που θα συνοδεύει την άρνηση εμβολιασμού, όταν αυτός καταστεί υποχρεωτικός για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

    Σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, θα γίνουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των ανηλίκων, ενώ αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα επισκεφθούν την Ιερά Σύνοδο και θα μιλήσουν στους μητροπολίτες για την ανάγκη του εμβολιασμού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Θανάσης Κοντογεώργης: Για ποιες ομάδες θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός



    ΣΧΟΛΙΑ