• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Άμεσα η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση ΝΔ

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας το θέμα ως προτεραιότητα για την ασφάλεια των πολιτών.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα υλοποιηθεί άμεσα, εντασσόμενη, όπως ανέφερε, στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που εκλεγεί.

    Η ΕΛΑΣ θα μπορεί να μπαίνει χωρίς άδεια, καθώς σήμερα το άσυλο είναι άσυλο ανομίας, είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης αναφορικά με τις ενέργειες του «Ρουβίκωνα», λέγοντας ότι οι τελευταίες έχουν «ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο» και έχουν στόχο να εκβιάσουν την Δημοκρατία. Όπως είπε, «ο κόσμος σήμερα αισθάνεται ανασφαλής».

    Είπε ακόμη ότι πρέπει να ενισχυθεί η Αστυνομία, να αγοραστούν άμεσα περιπολικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα για τους αστυνομικούς.

    Αναφορικά με τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης είπε το «προεκλογικό επίδομα που χορήγησε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους είναι ξεδιάντροπη απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων».

    «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο, δική μου πρόταση είναι να μην δίνονται τέτοιες παροχές τρεις μήνες πριν από μία εκλογική αναμέτρηση» συνέχισε και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για 13η σύνταξη, αν ήταν θα είχε δοθεί τα Χριστούγεννα και το κονδύλι θα είχε ύψος 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ κι όχι 800 εκατομμύρια».

    Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «η ΝΔ θα διατηρήσει μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας κι όχι από το υστέρημά της».

    Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ θα ταξιδέψει στην Έδεσσα και αργότερα θα μεταβεί στη Φλώρινα, για να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.

    Την Παρασκευή θα είναι στη Θεσσαλονίκη για να εκφωνήσει την τελική προεκλογική ομιλία του σε συγκέντρωση που οργανώνεται στο λιμάνι της πόλης.

    Εκεί αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο ακροατήριο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έκανε ηχηρή παρέμβαση από το Περιστέρι με μια θερμή δήλωση υπέρ της νίκης της παράταξής του που προκάλεσε θετικό αντίκτυπο στο στελεχιακό δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



    ΣΧΟΛΙΑ