• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Οι πέντε δεσμεύσεις του Μητσοτάκη για την εργασία

    • NewsRoom


    «Είμαστε εδώ για όλους τους εργαζόμενους, δεν τους χωρίζουμε σε λιγότερους και περισσότερο προνομιούχους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση παρουσία εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα, στους οποίους παρουσίασε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους πήραν τον λόγο κάνοντας ερωτήσεις στον αρχηγό της ΝΔ αναφορικά με τις προβλέψεις του προγράμματος της ΝΔ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

    Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να δεσμευθεί προσωπικά για πέντε πράγματα.

    – Καλύτερους «καθαρούς» μισθούς

    – Πολύ περισσότερες σταθερές νέες θέσεις εργασίας

    – Περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συμμετοχή των εργαζόμενων στα κέρδη της επιχείρησης

    – Σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση

    – Θα λάβουμε μέτρα να συμφιλιώσουμε την προσωπική και οικογενειακή ζωή με μία καινούργια μορφή εργασίας».

    «Όσο μειώνεται η ανεργία, τόσο αυξάνει η δύναμη των εργαζομένων επεσήμανε», ο αρχηγός της ΝΔ,  ο κ.Μητσοτάκης, ενώ μίλησε και για τις καθυστερήσεις στις επενδύσεις, που έχουν αποτελέσματα στους ρυθμούς μείωσης της ανεργίας αλλά και στην υποβάθμιση της ποιότητας των μισθών.

    «Το Ελληνικό για παράδειγμα θα μπορούσε να δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας. Τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει ξεκινήσει. Οι θέσεις εργασίας πρέπει να είναι ποιοτικές, πλήρους απασχόλησης και με την μείωση της φορολογίας και των εισφορών μειώνεται το στρεβλό κίνητρο να προσλαμβάνει κάποιος ως πλήρη απασχόληση και να δουλεύει μερικής απασχόλησης».

    «Η περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων είναι προτεραιότητα και το αποδείξαμε την περίοδο 2013-2014 με τα ισχυρά πρόστιμα. Μειώσαμε παράλληλα και τις εργοδοτικές εισφορές, θα πρέπει ο εργαζόμενος να επιδιώκει να είναι ασφαλισμένος. Πρέπει εμείς να του δίνουμε την βεβαιότητα ότι θα λάβει σύνταξη ανάλογη της δουλειάς του», επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ θα δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις για να κάνουν πράξη τη διανομή κερδών στους εργαζόμενους ενώ δήλωσε υπέρ των πρόσθετων παροχής και ασφάλισης στους εργαζόμενους.

    «Είναι σημαντικό η εργοδοσία να αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιτυχία. Οπως προσφέρω εγώ την απλοποίηση της γραφειοκρατίας και την μείωση της φορολογίας απαιτώ να κάνουν τους εργαζόμενους συμμέτοχους στην επιτυχία της επιχείρησης» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευση της ΝΔ υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε διπλάσιο ποσοστό του ΑΕΠ.

    «Εμείς πρώτοι μιλήσαμε για την κατάργηση του υποκατώτου μισθού και ακολούθησε η κυβέρνηση. Επιμένω στην συμφιλίωση εργοδοτών και εργαζομένων» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

    «Έχουμε δεσμευθεί ότι κανένα παιδί στην Ελλάδα δε θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Έχουμε συνολικό σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Έχουμε εξαγγείλει την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος 2000 ευρώ για κάθε παιδί. Θέλουμε να επεκτείνουμε την προστασία από απόλυση για την περίοδο του τοκετού από 18 μήνες σε 24 μήνες. Η ΝΔ είναι το κόμμα όλων των Ελλήνων, είναι το κόμμα της εργασίας, ένα λαϊκό κόμμα που θα είναι πάντα κοντά στους εργαζόμενους, ιδιωτικούς, δημόσιους και ελευθέρους επαγγελματίες» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ