ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Πριν πληρώσεις στο σούπερ μάρκετ, μπορείς να ξέρεις πλέον πού είναι πιο φθηνό το καλάθι σου», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέο βίντεο στο instagram, παρουσιάζοντας τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα posokanei σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ.,
Το σημαντικό είναι ότι οι τιμές σε πάνω από 8.000 προϊόντα ενημερώνονται σε καθημερινή βάση, τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «προφανώς από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας, αποτελεί, όμως, ένα ακόμα όπλο στη μάχη κατά της ακριβείας».
«Το πιο σημαντικό είναι ότι η ίδια η αγορά γνωρίζει ότι οι τιμές συγκρίνονται καθημερινά και με διαφάνεια και κατά συνέπεια πιέζεται να γίνει πιο ανταγωνιστική» καταλήγει ο πρωθυπουργός στο βίντεό του για το PosoKanei.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η νέα υπηρεσία αποτελεί τη μετεξέλιξη του e-Καταναλωτής και είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας posokanei.gov.gr και εφαρμογής για κινητές συσκευές, χωρίς να απαιτείται δημιουργία λογαριασμού. Στη σημερινή της μορφή περιλαμβάνει σχεδόν 8.000 προϊόντα από 10 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ ο σχεδιασμός της προβλέπει τη σταδιακή επέκταση της βάσης δεδομένων σε περίπου 10.000 κωδικούς προϊόντων.
Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν λίστες αγορών, να υπολογίζουν το συνολικό κόστος του καλαθιού τους ανά αλυσίδα, να αναζητούν οικονομικότερες εναλλακτικές επιλογές και να παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών σε βάθος δύο μηνών. Παράλληλα, η πλατφόρμα επιτρέπει τη σύγκριση των τιμών στην Ελλάδα με τον μέσο όρο αντίστοιχων προϊόντων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς.
Διαβάστε επίσης
Θεοδωρικάκος: Η διαφάνεια είναι όπλο στα χέρια των καταναλωτών σε όλους τους τομείς (βίντεο)
Axios: Εξοργισμένος ο Νετανιάχου από τη συμφωνία Τραμπ με το Ιράν – Οργισμένοι και οι σύμμαχοί του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα κλιμάκωση στο Ρωσο-Ουκρανικό: Εκατοντάδες drones έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο – Η Μόσχα απάντησε με βαλλιστικούς πυραύλους (βίντεο)
- Χρηματιστήριο: Πάρτι και σήμερα σε ΕΛΠΕ και Άκτωρ
- Ρούτε: Σε άμεση ισχύ οι περικοπές των ΗΠΑ στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ – Οι 6 χώρες που επιβαρύνονται περισσότερο
- ΕΒΕΠ: «Ζητούμε την υιοθέτηση ενός σύγχρονου και συνεκτικού επιμελητηριακού πλαισίου»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.