• Πολιτική

    Μηταφίδης: Γνωστοί φασίστες της Θεσσαλονίκης και χρυσαυγίτες αυτοί που έκαναν τα επεισόδια (video)


    Σε “γνωστούς φασίστες της πόλης” έριξε τις ευθύνες για τα επεισόδια έξω από την ΔΕΘ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

    Τα επεισόδια έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό. Συγκεντρωμένοι πολίτες με ελληνικές σημαίες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη Μακεδονία, επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο. Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα: «Μαλ…, αρχ…, Μηταφίδη». Λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα, στο σημείο έφτασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ με μηχανές και συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, σπάζοντας την κεντρική σιδερόπορτα. Αμέσως μετά ξεκίνησε πετροπόλεμος, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αντέδρασαν με χημικά.

    «Παρά τις αντιδράσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων τους οποίους τους καθοδηγούν γνωστοί φασίστες της πόλης εμείς θα συζητήσουμε εδώ με τους πολίτες, όσους θέλουν να έρθουν μαζί μας εδώ και να καταθέσουν τις αντιρρήσεις, τις απορίες τους στο συνεδριακό κέντρο», δήλωσε ο κ. Μηταφίδης, προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης, με θέμα τα οφέλη της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ και πρόσθεσε: «Οι χρυσαυγίτες εδώ και αποπειράθηκαν χθες να χτυπήσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα συνθήματά τους είναι πολύ χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η γνωστή γλώσσα του φασισμού, εμείς τουλάχιστον την έχουμε ζήσει από τα παιδικά μας χρόνια».

    Ο κ. Μηταφίδης, σχολιάζοντας της αντιδράσεις μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ, που στράφηκε κατά της εκδήλωσης υπογράμμισε: «Θέλω να πω ότι αυτή η παρέα από την Τούμπα η οποία στράφηκε εναντίον αυτής της εκδήλωσης προσβάλει όχι μόνο την ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά και της Τούμπας με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επεισόδια και χημικά σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη (video)



    ΣΧΟΛΙΑ