• Πολιτική

    Novartis: Μήνυση κατά των 3 προστατευόμενων μαρτύρων και από τον Δ.Λιντζέρη


    Δεν ήταν ταμίας κανενός, ούτε είχε τη δυνατότητα να διαμορφώσει τις τιμές των φαρμάκων υποστηρίζει ο Δημήτρης Λιντζέρης.

    Ο πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ κατέθεσε μήνυση σε βάρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση της Novartis. Ζητά την ποινική τους δίωξη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης , της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

    Ανυπόστατα χαρακτηρίζει ο πρώην βουλευτής τα όσα του καταλογίζουν οι μάρτυρες, ενώ για τον ισχυρισμό του ενός ότι «στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας», ο κ. Λιντζέρης αναφέρει στη μήνυση του: 

    «Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ δεν με τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προτάθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και τοποθετήθηκα από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της ουσίας υπήρξα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την πλειονότητα των πολιτικών  παρατάξεων…

    Ως εκ περισσού δηλώνω ότι ούτε ταμίας υπήρξα κανενός, ούτε εξυπηρετήσεις έχω προσφέρει, ούτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό έχω λάβει. Ο λόγος που γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και γίνεται με στόχο να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις που σχετίζονται με την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης  Novartis.”

    Ο μηνυτής πρώην βουλευτής υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά επί των ημερών του στον ΕΟΦ «όλες οι φάσεις, όλες οι διαδικασίες και όλες οι προτεινόμενες τιμές με αναλυτική αιτιολόγηση ανά φάρμακο αναρτόνταν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ».  Ο ίδιος – υποστηρίζει-δεν είχε καν την αντικειμενική δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει την τιμή των φαρμάκων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρευνα Novartis: Νέα λίστα με εμπλεκόμενους γιατρούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΓ Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Η Θάνου τρομοκρατεί και απειλεί τους δικαστές στην υπόθεση Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ