• Πολιτική

    Μήνυση Σαμαρά εναντίον Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου: «Οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν»

    • NewsRoom
    antonis samaras

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση Novartis, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να καταθέσει μήνυση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Μάλιστα όπως αναφέρει  χαρακτηριστικά σε δήλωσή του «Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου». Υπενθυμίζεται ότι ο κος Παπαγγελόπουλος μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο της δικογραφίας. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κος Παπαγγελόπουλος στους δημοσιογράφους «έλαβε μερική ενημέρωση» για το περιεχόμενό της, κάτι που όμως απαγορεύεται από το Σύνταγμα, καθώς οι δικογραφίες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή, χωρίς να μπορεί να επέμβει κανένας κατά τη διαδικασία.

    Βαλίτσες 

    Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από τη δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες καταγγέλλουν πως επί εποχή Σαμαρά η Novartis έστελνε χρηματικά ποσά στο Μέγαρο Μαξίμου «μέσα σε βαλίτσες με ροδάκια»!

    Αναλυτικά η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:

    «Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ που σήμερα είναι υπουργός δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του δικαστικού σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαρία Σπυράκη για Novartis: «Σοβαρές οι ανησυχίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή Ευ. Βενιζέλου σε Ν.Βούτση: Να δοθεί στη δημοσιότητα ο φάκελος Novartis

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Για μίζες 50 εκατ. ευρώ κάνουν λόγο 3 προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ