• Πολιτική

    Μήνυμα Μητσοτάκη προς τα Τίρανα για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας


    Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ και τα μέλη της μειονότητας συζήτησαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες τις Αλβανία, με τον κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει το έντονο ενδιαφέρον του και την αμέριστη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των ομογενών, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, έστειλε σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση των Τιράνων ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας και η έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της γείτονος στην ΕΕ, εξαρτώνται άμεσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Ιδιαίτερα δε από την  προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών της και την κατάργηση των λεγόμενων «μειονοτικών ζωνών», ζητήματα τα οποία αποτελούν φλέγοντα θέματα για την μειονότητα.

    Αυτά άλλωστε, υπενθύμισε ο κ. Μητσοτάκης, αποτελούν και ρητές δεσμεύσεις της Αλβανίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους των Ελλήνων της Αλβανίας πώς «στο νέο νόμο που θα φέρει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του νόμου Κατρούγκαλου, θα διορθώσει τις άδικες για τους ομογενείς μας στην Αλβανία πρόνοιες της σημερινής νομοθεσίας που δημιουργούν προσκόμματα στη θεμελίωση πλήρους δικαιώματος εθνικής σύνταξης».

    Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τις περιοχές που διαμένουν οι Έλληνες της μειονότητας, το αμέσως προσεχές διάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ