• Πολιτική

    Μιλένα Αποστολάκη: Πώς ένας κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έκανε προεκλογική εκστρατεία μέσα από τις φυλακές;

    • NewsRoom
    Μιλένα Αποστολάκη

    Μιλένα Αποστολάκη


    Την ανάγκη άμεσης διερεύνησης των συνθηκών εκείνων που επέτρεψαν σε κατηγορούμενο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα από τις φυλακές Δομοκού για μεγάλο χρονικό διάστημα, έθεσε η  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, κατά τη συζήτηση του προγραμματισμού των εργασιών στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων.

    Η κα. Αποστολάκη ζήτησε την ακρόαση από την επιτροπή του αρμόδιου Υφυπουργού και της γραμματέως αντιεγκληματικής πολιτικής, την ενημέρωση της επιτροπής για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει για τη διερεύνηση των συνθηκών που επέτρεψαν την κατάχρηση του δικαιώματος επικοινωνίας του συγκεκριμένου κρατούμενου, αν έχουν αποδοθεί ευθύνες στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου και κυρίως ποιες είναι οι ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης που θα διασφαλίσουν την αποτροπή της μελλοντικής επανάληψης της απαράδεκτης απουσίας της πολιτείας από την υποχρέωση τήρησης της δημοκρατικής νομιμότητας μέσα στις φυλακές.

    Με την πρόταση συμφώνησαν όλα τα κόμματα εκτός από το κόμμα των Σπαρτιατών. Ειδικότερα, ο βουλευτής τους Χάρης Κατσιβαρδάς έκανε λόγο για πρωτόδικη καταδίκη του κατηγορούμενου, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι η αρμοδιότητα αυτή δεν αφορά τη Βουλή, αλλά τον εσωτερικό πειθαρχικό έλεγχο των φυλακών για την άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, καθώς πρόκειται για έναν κατηγορούμενο που έχει το τεκμήριο της αθωότητας και δεν κατέληξε σε ο,τιδήποτε μεμπτό.

    Στη συνέχεια ο βουλευτής υποστήριξε ότι το γεγονός αυτό είναι μία απόπειρα πολιτικοποίησης ενός ζητήματος που αφορά συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του καταδικασμένου που ασκήθηκαν εντός του πλαισίου του νόμου του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ.

    Διαβάστε επίσης:
    Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα απαιτεί ενότητα δυνάμεων

    Κακοκαιρία Elias: Ζημιές στη Βόρεια Εύβοια – Ξεκίνησε να υπερχειλίζει ο Σπερχειός

    Αυγέρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ενωμένος, μαχητικός, έτοιμος να ασκήσει ισχυρή αντιπολίτευση



    ΣΧΟΛΙΑ