• Πολιτική

    Μικροπροβλήματα στην εκλογική διαδικασία λόγω απουσιών στις εφορευτικές επιτροπές

    • NewsRoom


    Με κανονική ροή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φαίνεται να διεξάγεται έως τώρα η εκλογική διαδικασία, χωρίς ωστόσο να απουσιάζει το πρόβλημα των ελλιπών εφορευτικών επιτροπών.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι, σε ένα εκλογικό τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία, η ψηφοφορία ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω αργοπορίας του δικαστικού αντιπροσώπου, ενώ καταγράφονται εκ νέου απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.

    Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, πρόβλημα έχει εκ νέου το εκλογικό κέντρο, όπου ψηφίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ απουσίες μελών της εφορευτικής επιτροπής σημειώθηκαν και στο εκλογικό κέντρο, όπου ψηφίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    Αναμένεται να διαπιστωθεί κατά πόσο οι σημερινές απουσίες θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία, αλλά και στις εργασίες καταμέτρησης, που θα ακολουθήσουν.

    Υπενθυμίζεται ότι στις σημερινές εκλογές, εκτός από την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για την εκλογή 16 νέων δημάρχων.

    Ειδικότερα, στην Αχαΐα εκλογές πραγματοποιούνται στους δήμους Πατρέων, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων και Δυτικής Αχαΐας. Στην Ηλεία, εκλογές διεξάγονται στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Τέλος, στην Αιτωλοακαρνανία, εκλογές πραγματοποιούνται στους δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας και Ξηρόμερου.



    ΣΧΟΛΙΑ