• Πολιτική

    Μιχάλης Χουρδάκης: «Δεν παραδίδω την έδρα» – Κωνσταντοπούλου: «Λοξοδρομείς δεξιά»

    • NewsRoom
    Ο βουλευτής Μ. Χουρδάκης

    Μ. Χουρδάκης


    Η διαγραφή του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Μιχάλη Χουρδάκη,προκαλεί φουρτούνες στη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ζήτησε να παραδώσει την έδρα του. Ομως, ο βουλευτής αρνείται μετά την αποπομπή του και απαντά σε υψηλούς τόνους.

    Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Χουρδάκης, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν ισχύουν όσα ανέφερε στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία ενημέρωνε τον Κώστα Τασούλα ότι ο βουλευτής τίθεται εκτός ΚΟ.

    Η πρόεδρος του κόμματος στην επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής ανέφερε ότι ο Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος έως ότου παραδώσει την έδρα του, “όπως έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί”. Όπως αναφέρει στην ίδια επιστολή, προς τον κ. Κ. Τασούλα, η κα Κωνσταντοπούλου “οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, στο πολύ βαρύ έργο που αυτή έχει επωμισθεί και συνεχίζει να επιτελεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο”.

    Αμέσως μετά ωστόσο την επιστολή της κας Κωνσταντοπούλου, ο κ. Χουρδάκης προχώρησε σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του Facebook στην οποία αναφέρει: “Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, να με θέσει εκτός. Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα Πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της”.

    Αλλά και σε επιστολή του ο κ. Χουρδάκης επιμένει ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

    Κληθείσα να σχολιάσει την άρνηση του κ. Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε πως δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει πέραν των όσων αναφέρονται στην επιστολή.

    Ο καθηγητής της Ιατρικής του ΑΠΘ, Μιχάλης Χουρδάκης είναι βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και είναι υιός της επίσης βουλευτού της Πλεύσης Ελευθερίας, Αρετής Παπαϊωάννου.

    Νέα απάντηση από Κωνσταντοπούλου

    Σε δήλωσή της (Formedia tv) η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εγώ έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής που τον ενημερώνω ότι έχει ζητηθεί από τον κύριο Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα του. Μέχρι να το κάνει τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει πολύ ξεκάθαρα πει προς την κοινωνία ότι δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά ότι κοιτάμε μπροστά.

    Φυσικά έχουμε τις αριστερές μας αναφορές μας στις αρχές μας και τις αξίες μας. Φυσικά είναι ανεπίτρεπτες οι προσκολλήσεις σε κόμματα και το λοξοδρόμισμα προς την Δεξιά και φυσικά εγώ αυτό ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα το διαφυλάξω. Όπως επίσης θα διαφυλάξω την εύρυθμη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας».

     



    ΣΧΟΛΙΑ